31 mars 2008

Go kväll allihopa.


Åhhh, ikväll var det helt underbart att komma hem : o) Det var den första kvällen med lite värme och framför allt sol. Så jag tog på joggingskorna och gav mig iväg. Men man måste bara stanna upp lite och titta på alla blåsippor. Det är helt knallblått utmed vår lilla promenadväg. Så det blev lite promenad och lite spring i benen, ha,ha =0))

Sen blev det en stund på altanen. Där är riktigt varmt redan ( kanske det beror på att den är inglasad). .

Hoppas det blir några fina dagar i år också. Fler än förra året faktiskt.

Så här var utsikten förra året

/Marianne

29 mars 2008

Våra bilar

Som jag skrivit om tidigare jobbar min man på Bilbesiktningen. Där händer det tydligen en massa kul saker varje dag. Han berättar om folk som tycker det är värre än att gå till tandläkaren o.sv.
Här kommer en historia som jag knappast själv tror på :o)). Men den är sann, det kan flera intyga..
En dam (varför är det typ äldre damer som hela tiden gör bort sig) kommer med sin bil. Hon ber att få låna toaletten . Under tiden pågår kontroll av hennes bil . Allt är ok. Efter ett tag hittar någon av personalen en kvarglömd handväska på toaletten.
De ringer upp damen som kommer för att få tillbaka sin handväska. Och , gissa vad hon hade med sig i stället för handväskan - en tvålkopp- från toaletten hon besökte.
Hade det varit jag hade jag aldrig erkänt att jag tagit tvålen i stället för handväskan, ha ha :o)
/Marianne

Fika


Jag tänkte överraska gubben min med nåt gott till fikat nu när han snart kommer hem från jobbet. Så det blev en muffins med grädde och jordgubbe på :)

Bara han inte blir misstänksam, he, he , han tror alltid att jag vill ha nåt speciellt gjort när jag fixar nåt extra :o)

/Marianne

Ved värmer


Jag är nog lite knäpp men jag tycker det är så roligt att bygga vedtravar. Efter Gudrun och Per-stormarna hade vi jobb med att ta hand om alla nedfallna träd. Och ved behöver vi. Har en braskamin som värmer upp nästan hela huset.

Att veden värmer flera gånger kan vi skriva under på. Gubben min hugger och sågar, och jag bär och travar. Att man sen inte har några sömnproblem efter en dag i skogen behöver jag väl knappast säga.

Här kommer ett litet smakprov på en av mina staplar jag gjorde förra vintern.


/Marianne

Vill ha vår


När jag tittade ut i morse sken solen men nu börjar det bli lite mulet. Det är i alla fall full fart på småfåglarna. De kvittrar och sjunger för full hals. Skatorna fortsätter bygga på sitt bo. Jag tror det blir ett tvåvåningshus den här gången, hi,hi. Oj,oj vilket jobb de gör.

Jag vill i alla fall ha vår snart. Vill inte ni :o)


/Marianne

28 mars 2008

Ledig dag

Idag har jag lyckats med det omöjliga , att kunna ta ut en semesterdag :) Har redan fått en
massa gjort. Började med att plocka bort alla påsksaker. Och så det vanliga förståss. Att ha tid att tvätta, städa och röja i huset en vanlig vardag är toppen. Då finns det lite tid över för annat i helgen.
Som t.ex att få lite ordning på bloggen. Det ska jag ägna mig åt senare i dag eller i morgon. Annars kanske ni tror jag gett upp redan innan jag hunnit börja :o)
Men nu måste jag ut i det fina vädret en stund först. Solen värmer och det töar från taken. Helt underbart =o)
Hörs senare
/Marianne

25 mars 2008

Bilprovningen

Hej alla.



Vad kul att jag redan fått två nya besökare på Bloggen. Jag håller fortfarande på att lära mig allt i bloggvärlden. Så jag hoppas ni har tålamod med mitt strul med bilder o sånt.

Tänker ta hjälp av dotter o dotterson som är proffs på det här.



Visade min blogg för maken som egentligen inte är ett dugg intresserad av data. Men han sa - kan du inte skriva nåt om mitt jobb. Där händer det kul grejer varje dag.



Så jag tänker lägga upp en kategori som heter Bilbesiktningen.



Så här kommer första lilla historien.



En dam kommer med sin lilla bil. Hon har skaffat en rattkrycka, en sån man låser ratten med så ingen kan köra iväg med bilen.

Men hon säger att hon inte vet hur hon ska sätta fast den. Och snäll som min man är visar han henne. Så där, nu sitter den som den ska.

Jaha - säger hon tacksamt. Då vet jag.

Ok, har du nycklarna så jag kan låsa upp säger min man.

Nycklarna - dom ligger hemma säger hon.

Ha,ha - då börjar det roliga. Han måste ju få bort bilen ur hallen. För det är många på kö hela tiden.

Han kan ju styra rakt fram, men hjulen gnisslar ändå mot kanten på liften. Då skriker kompisarna åt honom. - Styr- jag kan inte säger han för jag har rattkryckan på. Ha, ha.



Efter det fick han heta ´Kryckan `Johnsson.



Ja, det finns mycket mera att berätta från Bilprovningen. Jag har en jag själv råkat ut för. Men

den tar jag en annan gång.



Hörs snart igen



Ha de bra :o)



/Marianne

24 mars 2008

Dagens väder

Hej igen

Jag önskar jag hade en ´riktig´ kamera. För i morse var det över fullt med gäster vid fågelbordet. Jag fotade allt jag kunde med min lilla digitalkamera men tyvärr är våra gäster väldigt skygga, de sticker så fort jag visar mig .
Jag såg för första gången, koltrasten och stenknäcken. Men där fanns också en massa domherrar och bofinkar och så de vanliga talgoxarna och blåmesarna förståss.

Tillsammans med ekorren som hela tiden tigger mat och skatorna som bygger bo i grannens en ett par meter därifrån hade det faktiskt behövts en videokamera.

Men jag försökte fånga dagens väder när vi tog en promenad runt udden.

Här kommer den hoppas jag.

Fototrubbel.

Nej, jag misslyckades visst med fotot.
Får testa en annan dag.
Nu måste jag fixa mat och matlådor tills i morgon.

Hörs framöver..:))

/Marianne

Ett snöigt landet

I natt visade tempen på - 12 gr. Men på morgonen var det + grader. Alltså är det egentligen redan nu Aprilväder. Konstigt !

Efter att ha städat , tvättat o strukit en massa gav vi oss ut på en långpromenad. Naturligtvis började det att snöa, men det var inte kallt och vi gick till ´vägens slut´ som vi kallar det. Alltså, här ute är det bara en massa uddar som går ut i sjön som inte leder nån vart.

Men så hittade vi en genväg genom skogen. Den ser man bara genom att följa fotspår i snön. Och det gjorde vi. Tackar, tänkte jag för mitt onda knä började ge sig till känna.

Men när vi väl kom hem ville vi inte gå in. Det var ju trots allt skönt ute. Så vi tog en sväng till ut till ´vår´udde. Lyckats jag nu får ni se ett foto på hur det ser ut just nu.
. Det är helt underbart att sitta där på en bänk och se solen gå ner.

23 mars 2008

Ensam hemma

Efter tre dagar med barn, barnbarn och katt så känns det faktiskt lite tyst här hemma nu. Det påminner om att vardagen med jobb o så närmar sig. Usch o fy! Men i morgon får man väl ta en
promenad ( förhoppningsvis är det lite bättre väder då) och försöka koppla av inför nästa vecka.
Annelie o jag började helgen med att baka. Under tiden fick dottersonen en lång körlektion av sin morfar. Det var lugnast så , då fick vi vara i fred i köket.
Påskafton var som en påskafton ska va. Vi (mest barnen) målade äggen jag kokt och det gick ju i en rasande fart. Frida 3 år hann med 4 st innan vi ens hade börjat. Hi, hi.
Efter all påskmat tyckte lilla Frida att det var dags att gå till lekparken MEN det var ingen som ställde upp på det så det blev lite lek på alla fyra ( det skulle lika hund). Tyvärra har jag lite ont i ett knä. Men då sa Frida - när du blir lika stor som jag , så kan du.
Ja - ungar är för härliga - både stora och små.

Det var allt för nu.

Hörs..... :)

Jag har blivit med Blogg

Hej. Nu har även jag blivit med Blogg. Ska försöka beskriva livet på landet i ord o bild.
Det finns mycket att lära om Bloggandet så ha tålamod. Jag måste lära mig allt om inställningar,
layouter, bilder och allt vad det heter :)
Det ska verkligen bli spännande.