29 september 2008

Att bli mormor


Igår för 18 år sedan föddes vårt första barnbarn. Det är faktiskt nåt speciellt med det första barnbarnet. Man kommer ihåg alla detaljer runt omkring den dan. Som när Linus föddes t.ex.

Annelie mådde jättedåligt på natten och även om jag själv har fött två barn så har man helt plötsligt glömt allt. Nu åker vi sa jag framåt morgontimmarna. Ok, vi hämtade pappan på vägen. Han skulle just börja jobba. Men det blev annat av den dan. Jag lämnade av dom vid BB och åkte sen till jobbet. Gissa om det blev nåt gjort den dan. Det var en fredag och alla leveranser skulle ut. Cheferna jagade in fakturering. Skit i det sa jag - jag ska bli mormor idag... Det var nog första gången jag fick tyst på dem kring ett månadsbokslut, he.he. Sen var det bara väntan och väntan och mera väntan. Men sen ringer Annelie och säger - Hej mormor - Åh vilken skänsla...

Det blev en son.. Då packade jag ihop , hämtade den nyblivna morfadern och så åkte vi till landet , jag sprang ner till närmsta grannen och berättade. åhhh så stolta vi var !

Och i går fyllde han plötsligt 18 år. Herregud vad tiden går. Men han är fortfarande våran goa lilla Limpan och kommer så alltid att förbli.

23 september 2008

Att ta körkort

Ja det var väl andra tider då. Inga snabba bilar där inte. Men visst kunde det hända en hel del i trafiken även då. Hm, ´kärringar ´ i trafiken finns det även nu. Jag börjar närma mig en , he, he :o) fast det erkänner man väl aldrig !?



Kärring eller inte, ska man festa får bilen stå. Så enkelt är det . Punkt slut.



1928 inträffade en materiellt svår bilolycka på riksvägen mellan Örkelljunga och Åsljunga.

Det var en Örkelljungabo som körde på en köpman från Skånes Fagerhult.

Vid efterföljande rättegång i Klippan sades det att Örkelljungabon som var orsak till olyckan fick en förmildrande dom därför att han hade druckit brännvin och därför hade svårt med att styra.



Citat ur körkortsboken år 1920.

De som vållar bilisten de största bekymmren, äro dock lekande barn och nervösa fruntimmer. De förra äro under lek både blinda och döva. Att signalera åt dem hjälper i regel ej, och ofta komma de framrusande så nära vagnen att signalen icke blir av betydelse.

Där man väntar sig lekande barn såsom vid skolor, lekplatser etc, bör man endast köra fram med yttersta varsamhet, ty man kan sällan hjälpa sig med annan manöver än att stoppa vagnen.

Damer är ofta lika svåra som barnen, ty vid en hornsignal tappar de ej helt sällan koncepterna. Att de efter att ha passerat trefjärdedelar av gatan utan vidare vända för att nå den gångbana de nyss lämnat är inget sällsynt. Ja två, tre gånger kunna de springa fram och tillbaka framför bilen. Stanna och låt dem komma upp på gångbanan! Handla i övrigt som vid möte med spårvagnar.

22 september 2008

En (peache ) ros


De här oerhört vackra blommorna vill jag tillägna min mamma. Hon började bli krasslig i sin mage för ett par månader sen. Mina rosor började också se lite krassliga ut. Mamma hamnade på sjukhus och har varit där i nästan sex veckor nu. För några veckor sen började jag på allvar pyssla om mina rosor. Och nu är det massor med blommor och flera knoppar på gång. Jag har samtidigt börjat pyssla om min mamma ännu mer. Är hos henne nästan varje dag en eller två timmar. Och vissa dagar när jag hälsar på henne är det som om hon blommar upp, precis som mina rosor. Tyvärr vissnar en del blommor också, liksom hon gör , men jag vet att rosor är härdiga och det är min mamma också. Så just nu är jag extra varsam med mina rosor.


19 september 2008

Utmaning

Jag känner mig lite utmanad här av Annelie. Så här kommer mitt svar.

Frysen : Glasspinnar, Pytt i panna, Matbröd, Muffins hi hi o), köttfärs.
Garderoben: Alldeles för lite kläder, En kartong gamla kort. Div väskor. Skor. T-shirts
Väskan: Plånbok. Block o penna. Huvudvärkstabletter. Pappersnäsdukar. Liten fickkniv
Badrumsskåp: Div smink. Hårspray. Hudkrämer. Nagellack. Pincett

18 september 2008

Bilvård

I kväll har jag idkat bilvård. Lille Fille har blivit ren både på utsidan och insidan. En hel del katthår och en massa grus och björkfnas ligger just nu i min dammsugare. I går var han hos bildoktorn på en hälsokontroll inför den årliga besiktningen. Det såg väldigt bra ut för hans ålder, tyckte farbror doktorn. Fille har också fått två nya torkarblad till framrutan. Man måste ju se bra ut tyckte han :o))
Tja, det lite pyssel med de små liven, eller hur ??

14 september 2008

Ledig Söndag



Idag orkade vi inte gräva mer. Armar och ben värkte. Så vi tog helt enkelt ledigt i dag. Med en termos kaffe och ett par mackor gav vi oss ut i stora skogen :o). Vi var på jakt efter kantareller.



Jag tog kameran med för jag trodde nog vi skulle få se ett rådjur ellere en hjort elller kanske en älg. Men icke sa nicke, de var som bortbålsta. Men så fick vi se den. Den är väldigt skygg och för det mesta är de skabbiga av sjukdom. Men den här lille såg frisk ut. Fast det var himla svårt att få den på bild.

Va kul att få se en räv tyckte vi, och fortsatte vårt äventyr in i skogen. Och vad fick vi se då ! Jo en räv till. Och den här satt precis still och tittade på oss. Tur att det inte kom nån mer bil för vi stannade mitt på skogsvägen. Jag slängde upp kameran fort som fasen och lyckades få en bild när han kollade in oss. Han var sååå fin.
Men det var ju svamp vi var ute efter. Kantarellerna lyste med sin frånvaro. Men gubben min har näsa för svamp. Han hittade den här. Ganska stor måste jag säga..:o))
Det finns massor med fina svampar i skogen nu, men vet man inte om de är ätbara så är det bara att äta dom med ögat.


Se men inte röra !!!


Vi har haft en härligt avkopplande söndag. Hoppas ni haft det också !

13 september 2008

En liten vit ros

Det börjar bli höst i trädgården nu. Mycket är visset och jag har börjat klippa ned en del blommor redan nu. Men våra rosor är som vackrast nu. De har börjat en andra blommning nu.


En av mina favoriter är den här lilla vita rosen. Och jag tycker att de är som finast när de är i knopp.


Eller vad tycker ni ?

11 september 2008

Proj ny gäststuga

Jaha då har vi börjat. Alltså med förarbetet vilket är det tråkigaste av allt. Jag har grävt upp alla blommor. Förresten, alla är för mycket sagt, men det var många av samma sort. Jag menar bl.a .mina liljekonvaljer. En massa av dom fick grannen och resten gräver jag ner i skogen här utanför. Då kan jag med gott samvete gå och plocka äkta trädgårdskonvaljer framåt våren.
Ett par stora tujabuskar fick gå hädan och även en jättestor syrenbuske. För just där de växte måste vi gräva ut för det nya lite större gästhuset.



Det är nivåskillnad som ni ser, och vi har haft slipers som stöd där. Dom ska nu bort för de börjar bli rätt murkna nu. De var också fulla med myror, blä ! I stället ska här muras en riktig mur med lecasten som ska putsas och målas vit.

Men stockarna var jäkligt tunga så R fick hämta motorsågen och dela dom i flera bitar. Annars hade vi inte orkat bära bort dom. Nu är stockarna borta. Vi lastade dom på släpkärran och lämpade av dom på tippen i måndags. Resten av veckan har vi grävt bort buskarna och kört bort en massa jord. I morgon har R sin lediga dag, så då passade jag på att ta ut en semesterdag. Vi hoppas på fint väder så vi kan fortsätta gräva. Och så får jag väl ta lite kort på hur det ser ut framöver. Jag ska visa er sen en skiss över hur jag har tänkt mig att det ska se ut. Än så länge bara drömmer jag om hur det lilla huset ska bli. Men så mycket kan jag säga att det blir ett litet rött hus med vita knutar. En liten farstukvist. Vi hittade en stor platt sten när vi grävde så den ska vi ha som första trappsteg till huset. I fönstren ska jag ha spetsgardiner och mårbackapelargonior. F.ö. ska jag inreda med möbler i ek och tyger i vitt. Vad tror ni om det. Men det är långt till inredningen. Vi tar grovjobbet först.


08 september 2008

Vardag på landet

Så här har min dag sett ut i dag
05.15 - Klockan ringer
06.00 - Åker till jobbet
06.30 - Lämnar av gubben på hans jobb
06.40 - Stämplar in på mitt jobb
16.00 - Stämplar ut.
16.15 - Hämtar gubben på hans jobb.
16.35 - Parkerar vid sjukhuset och hälsar på min mamma
17.40 - Åker hemåt
18.10 - Är hemma, byter till jobbarkläder, kopplar släpkärran på bilen.
18.30 - Åker tillbaka till stan och tippen med kärran full av bråte.
19.30 - Är hemma igen
19.35 - Fixar ett stekt ägg till gubbens frukostmacka i morgon. Gör varsin macka till kvällen.
Pratar en halvtimme med dottern.
20.45 - Äter varsin macka på stående fot, innan vi hungrar ihjäl.
21.00 - Är nyfiken på vad som hänt på bloggen. Inser att jag ligger långt efter mina bloggkompisar. Men mycket mer blir det inte från mig i kväll. I morgon ringer klockan 05.15 igen. Hoppas jag får lite tid över imorgon och berätta vad vi håller på med när det gäller
om/ny byggnad av vårt gästhus.
Ett speciellt tack till Marianne i Kairo som visade sin oro för mig och min mamma. Jag kan berätta att hon fortfarande är kvar på sjukhus. Det är tredje veckan nu och de har fortfarande inte hittat nåt fel på henne. Hon har problem med tarmarna. Kan inte behålla eller tillgodogöra sig näringen genom maten. Men hon är pigg och orkar nu vara uppe och gå. Och f.t får hon bl. a medicin i form av nåt pulver från hälsokost. Det är faktiskt lite kul att man kan få hälsokost på sjukhus nu. De vill behålla henne ett tag till, men sen är det problem med var hon skall bo sedan. Vi håller på att söka ett service/vårdboende. Hon vill det själv. För att flytta hem till ett stort hus med en massa trappor till toa och dusch orkar hon inte. Att sen min bror som hela tiden bott i samma hus skall flytta gör inte saken bättre. Och vi själva bor 4 mil därifrån. Så just nu är hjärnan full av tankar på hur vi ska lösa det hela.
Det är anledningen till att det blivit väldigt lite inlägg på bloggen sista dagarna. Men håll ut , jag ger mig inte så lätt.
Må så gott allihopa..

03 september 2008

Skymningen


Visst är det rogivande att titta ut över vattnet när det börjar skymma på.

Med den här bilden över ´vårt´ vatten säger jag ´natti natti` till er allihopa där ute.

01 september 2008

Knuten



Vissa slår en knut runt fingret när de ska komma ihåg nåt. Men i våran familj gör vi så här :o

-Hmmm - Vad var det nu jag skulle komma ihåg ...!???

. ?

. ?

. ?

. ?

- Javisst ja. Jag skulle ju ta ned vimpeln och klippa av den och sy en ny fåll....