28 maj 2010

Ännu en konstig dag

Alla dagarna den här veckan har varit precis likadana. Det har börjat med en kall morgon som sedan blivit en varm förmiddag. Precis lagom att gå i shorts o linne och påta i trädgården, eller att få lite målning klar. Har planterat en massa plantor. Som sen har blivit fullständigt dränka av alla eftermiddagsskurer. Man har nästan kunnat ställa klockan när regnandet ska börja. Likadant var det i dag. Här kom en sjujäkla hagelskur med åska och hagelskurar men som tur var försvann den lika fort.
Jag är lite orolig för skatorna som trotsar allt väder och bygger bo i grannens en som lutar så förskräckligt så jag tror den ramlar omkull på vår tomt snart.
Den här bilden är från förra året. De små, ja jag vet inte om de är så små, klättrade runt i träden och lockade hela tiden på mamma o pappa.. Och naturligtvis slängde vi ut lite extra godis till dom.
Förra året blev det tre skatbarn som vi följde noga. De älskade att duscha i vår lilla fontän. Fast en av dom var nog lite harig. Vi följde dom hela s0mmaren men tyvärr hittade vi en unge död i trädgården. Kanske det blev för mycket med trillingar.
Nu väntar vi med spänning på när nästa kull kommer ut.

26 maj 2010

Solen lyser... inte

Solen lyser med sin frånvaro här. SMHI visar väder varje morgon, och varje morgon har de placerat ett mörkt moln med små svarta streck under precis över Östergötland. Runt om är det gula fina solar.

Jag trotsade det lilla svarta molnet igår och for till trädgårdshandlaren, skulle inhandla diverse nya rosor efter de som gått hädan i vintras. Men precis när jag parkerat bilen öppnade sig himlen så det var inte att tänka på att gå ut och bli dränkt.

Så det blev en tur till shoppingcentret inomhus istället


Egentligen borde jag köpt en varm kofta men det blev några sommar toppar istället. Kanske, kanske SMHI visar en sol över Östergötland snart.

21 maj 2010

Maskros

Jag vill minnas att jag någon gång under vintern när här låg en meter snö , skrev att jag längtade t.o.m. efter att få se en maskros. Nu finns dom här i massor.
Jag försöker hålla dom borta från trädgården, men se det går bara inte.

Så nu tänker jag tillbaka på snödrivorna och tycker att de små gula blommorna är jättevackra.

Vad tycker ni ?

Hoppas ni alla får en bra pingsthelg :o)

20 maj 2010

Skitväder

Nej idag blir det inget gräva av. Efter nattens åskväder med skyfall är det inte tänkbart att ge sig i jordhögen. Annars är det vad jag gjort nu några dagar. Det skall fyllas igen utmed lillstugan så jag äntligen kan plantera några buskar och så i nytt gräs. Utanför bild ligger det ett par kbm med matjord som också skall skottas ut och så småningom bli fin gräsmatta.
Och eftersom vi blivit lovade mer regn och åska idag så ska jag passa på att åka och fylla på kyl och frys. Senare blir det en sväng till min gamla mamma. Lägenheten ska städas så det blir fint till helgen. Jag fattar inte vart allt damm kommer ifrån. Hon har svårt att gå och sitter still hela dagarna men lika sjutton samlas det en massa dammråttor.
Men först ska jag ta mig en kopp kaffe och samla ihop alla kom i håg lappar på vad som skall inhandlas idag.
Och så håller vi tummarna för att vädergudarna ger oss lite sol så det torkar upp nån gång.

16 maj 2010

Lat söndag

I dag kan vi tacka vårt barnbarn Tilde för att vi fick en ledig dag. Hon har gått på danskurs och idag hade de avslutning och visade upp vad de lärt sig. Det var olika grupper mellan 4 - 16 år.

Tänk , alla är ju som små proffs redan. Jätteduktiga var de alla. Vi blev mäkta imponerade. Nej nåt foto blev det inte. Lokalen var alldeles för mörk för mig och min kamera.


Och eftersom vi redan hade latat oss idag så fortsatte vi med att inte orka laga middag. Det blev en kebabtallrik på Rimforsas pizzeria. På hemvägen tog vi en liten genväg genom skogen och där hittade vi de här kossorna. Jag gillar verkligen deras frisyr. Det gick inte att parkera där så jag tog ett foto genom bilrutan. Och taggtråden fanns ju också som extra säkerhet.

11 maj 2010

Inget särskilt

Nej, jag har egentligen inte tid med bloggen just nu. Det är målarväder. Och det har jag väntat på hela vintern. Så idag har det blivit måla av. Först lite vitt och sen lite rött. Jo, vår lillstuga ska se ut som ett litet torp har vi tänkt oss. Och så måste den ju smälta in i hur vårt lilla hus är målat. Dvs ett rött hus med vita knutar.

Om jag inte har tid att göra några inlägg så vet ni vad jag har för mig. Under tiden kan ni få njuta av det här gamla trädet. Vi bor ju mitt i eklandskapet så här finns massor med både gamla och urgamla ekar. När man tittar närmare på dom kan man se allt möjligt. Det är ungefär som att titta på moln. De kan föreställa precis allt man vill se. Här ser jag en skrattande stor mun och ett par ögon. Undrar vad som döljer sig där inne.

Oj, nu blev jag påminnd av att det är matdags. I kväll blir det bara en macka med lite gott på.

Ha de´gott alla tills vi hörs.

07 maj 2010

Sitter och leker

Ni får ursäkta om bloggen ser lite konstig ut. Jag fick lite leklust och ville ändra lite på utseendet. Men nu får jag bryta, måste få lite annat gjort så jag återkommer i morgon.

Man lär så länge man lever. Det är inte lätt det här med olika inställningar och gud vet allt som jag inte har en aning om.

Trevlig Fredag på er alla

Blåsigt

De blåser i träa i da. Så sa vårt barnbarn Tilde (på ren östgötska) en gång när hon var ca 3 år. Det stämmer i dag också. Det blåser riktigt kraftigt och snart kommer väl regnet också. Hade valborg varit idag så hade vi inte kunnat tänt brasan trots att den ligger nästan i sjön.
I dag blir det lite städjobb inomhus, dammråttorna förökar sig med en rasande fart när man inte håller efter dom.
Ni får gärna komma och värma er lite här vid elden i väntan på den riktiga vårvärmen.
Ha en bra dag :o)

04 maj 2010

Mycket att stå i nu

Att jag inte har bloggat på några dagar nu betyder inte att jag legat på latsidan. Tvärtom, helgen bestod av en dag fest, en dag städ o disk och lite slöande och en dag trädgårdsjobb.

I söndagskväll fällde gubben flaggstången. Han tyckte jag kunde tvätta och polera den. Och det gjorde jag igår. Den fick samtidigt en ny lina och en ny vimpel. Så här fin blev den.

I morse var det dags för ett bull bak. Mamma hade tomt i frysen och det hade jag också.

Nu är frågan, vad ska jag fortsätta med idag..

Ska jag plantera rosorna jag köpte igår.


Eller ska jag försöka få ned lite frö i landet, kanske jag hinner både rosorna och fröna.

Jag borde också slipa färdigt väggarna i lillstugan för i går kom gubben hem med innertaket och jag förstår att han gärna vill spika upp det ganska snabbt. Jag vill gärna få bort allt slipdamm först.
Det jag egentligen vill börja med är att måla lillstugan utvändigt. Den är bara grundmålad och ser inte så kul ut. Men risken finns att det kan komma en regnskur så jag avvaktar nog ett par dagar.
Som sagt, det är mycket att stå i nu....