28 juni 2010

Lillstugan

Ni är många som är nyfikna på vad vi pysslat med senaste tiden. Ja vi började förra hösten med att riva det gamla huset och sen gräva ur en hel del för hela vår tomt lutar just där. Väggar och tak blev klara till vintern. Resten kunde vi inte påbörja förrän all snö smält bort, och det är ju faktiskt inte så länge sedan den försvann.
Meningen var att allt skulle vara klart till midsommar. Och två dagar före midsommar bar vi in sängar och möblerade klart. Så de första gästerna har sovit där nu i helgen. Och de sov gott sa dom.

Här kommer ett par snabbt tagna bilder idag på utsidan.

Huset är på 15 kvm. Grunden är murad runt om och tomten är uppfylld ända in till huset. På baksidan har vi fyllt med singel och planterat en häck som ska skydda från insyn mot grannen.
På framsidan skall det bli ett trädäck och till höger skall det bli en liten mur som går mot stora huset och en trappa upp till altanen där jag tagit fotot från.
Vi har också dragit in vatten och avlopp för året runt bruk. I toadelen är allt klart UTOM själva rördragningen. För vår rörmokare hann helt enkelt inte installera allt innan helgen. Tyvärr.
Men han kommer i morgon bitti och börjar. Så just nu har jag plockat ut alla grejer i rummet så bilder inifrån får ni se när han är klar.

Blommor i håret

Midsommar i år.

Strålande sol - Sill och nubbe - Dans kring stången - Jordgubbstårta - Tipspromenad - Pilkastning - Grillning. Det kunde knappast bli bättre.

Anders Glennmark sjöng ju `Hon har blommor i sitt hår´ . Men det går lika bra utan hår.

22 juni 2010

Snart så !

Hej bloggen. Nej jag har inte glömt bort dig. Men jag har så inihelsike mycket att stå i nu. Så du får ha lite tålamod med mig den här veckan. Nästa vecka därimot kommer jag att andas ut och då kanske jag hinner lägga ut lite bilder på vad vi haft för oss de här veckorna före midsommar.

Vi är lite av vanemänniskor så även i år som många,många år förut ska vi fira midsommar med Linus farmor och farfar.

Och förhoppningsvis är allt klart till fredag. Jo de kan sova i lillstugan, men toan och vattnet är inte klart än. Men som sagt det är ju några dagar kvar till midsommar. Tack och lov!

Här kommer en bild från förra året på tårtan som bara måste finnas.


Tradition är att Linus farmor kommer med tårtan. Och den är så himlagod varje gång.

15 juni 2010

Inget särskilt

Under tiden jag sitter här och gör ingenting, fast jag borde så passade jag på att kolla lite foton från förrförra ( vilket knasigt ord det blev) helgen. Det var faktiskt varmt då och barna ville gå och bada.


Tilde tvekade länge men till sist fanns det ingen återvändo. Undrar just om hon ångrade sig i det ögonblicket. Tempen visade på 17 gr.

13 juni 2010

Söndag kväll

Det börjar närma sig slutet av bygget. Snart är det midsommar och då SKA det vara klart. Äntligen. Jag har en ängels tålamod men nu börjar det tryta. I dag har mattläggaren varit här hela dagen. Och det var det värt. Vår dusch/toadel är klar med väggar och golv. Om allt går som vi blivit lovade kommer både elektriker och rörmokare och installerar allt det sista nästa vecka. MEN vi måste hinna lägga golvet klart själva. Vi har må - ons kväll på oss. För sen jobbar gubben min sent to, fr och halva lördagen. Vad jag ska göra, jo i morgon ska jag måla lister, spackla och gömma lite spikhål och skarvar med latex. Städa, plocka ut allt onödigt och slipa och dammsuga golvet så det bara är att börja lägga klickgolvet när gubben kommer hem. Men jag har också en tid hos tandläkaren i morgon som jag måste hinna med. Och så mamma förståss. Där går det en timme också.

Men mitt upp i allt måste jag visa en blomma jag fick när jag fyllde år. En hibiskus. Den har massor med knoppar och i dag slog en av dom ut i full blom. Jag lekte lite med samma bild och så här blev det. Ingen proffsbild precis men jag tycker det är kul att pröva lite.I morgon kanske jag får en paus så jag kan hinna ifatt och läsa vad ni haft för er, om inte så återkommer jag så fort jag hinner.
Ha de bra därute, var ni än finns..

12 juni 2010

Frukost i morgon

Vad gör man när man får veta att mattläggaren kommer kl 8 i morgonbitti och har blivit lovad av maken att vi fixar frukost. Jo , jag ställer mig kl 18 en lördagkväll och gör en deg. Det blir ganska enkelt. Några helt vanliga bonnakakor. Hålkakor med andra ord.
Jag hoppas de kommer att smaka.

11 juni 2010

Och regnet det bara öser ned, tra.la.la

Bilden är tagen vid Hovetorps kraftstation förra året
(Klicka för att förstora)
Nu får det faanimej va nog. Jag tömde 40 mm ur regnmätaren i morse. Totalt sedan den 16/5 har vi fått 109 mm. Det räcker nu va. Nej jag ska inte klaga. När man läser om skyfall i många länder så ska vi inte gnälla för lite regn här. Men vi människor är ju ett ganska gnälligt släkte så visst är det befogat att gnälla lite då och då.
Solavslutningar och studentutspring har även i år regnat bort. Stackare dom säger jag som inte har någon student att fira i år. Men förra året hade vi vår Linus som tog studenten och gissa, det regnade även då. Nej, det regnade inte. Det fullständigt öste ned.
Här hemma kan jag bara tycka synd om buskar och blommor som är knäckta av regnet. På åkrarna finns det inte en chans för grödorna att gro. De har redan ruttnat bort. Jag har två bröder som är lantbrukare. Gissa om de är glada nu. Jo visst , det finns EU bidrag och så men det är inte hela sanningen för en bondes försörjning.
Trots skitvädret här önskar jag att ni får en härlig fredagkväll och en skön helg.

09 juni 2010

Matlådor

Jag har funderat lite om vad folk äter mitt på dagen. En del hoppar över frukosten, vilket inte är bra. Vad det beror på att man inte känner hunger på morgonen vet jag inte. När man sovit förhoppningsvis 8 timmar borde man känna lite hunger. Eller är det så att man inte har sovit 8 timmar. Och eftersom man sovit mindre så kanske man stoppar i sig nåt smaskigt innan man somnar. Jag vill inte vara nån moraltant men med normala matvaonor mår man ganska bra. Det är vad jag har lärt mig.

Jag vaknar och känner att jag måste få frukost innan jag överhuvudtaget kan börja tänka klart. Det har blivit ett bekymmer för mig. Kan ha att göra med att jag har lågt blodtryckt. För det bästa med att vakna och höra fågelsågen kl 5 är att ta på sig joggingskorna och ge sig ut i den orörda naturen. Jag tar en liten kopp te och ett kex. Då mår magen bra och jag kan ge mig ut på en promenad.

Men det var inte det jag tänkte skriva om, det var matlådor.


Eftersom gubben min jobbar fortfarande så vill han ha matlåda med sig varje dag. Lunchen är kort så det finns inte tid att ´äta ute´. Därför fortsätter jag med att göra matlådor. På så vis får jag också en matlåda klar att sätta in i micron . Gör man en kan man likagärna göra två.

I kväll blev det panerad fisk med färskpotatis och räksås. Och naturligtvis får han en bytta med sallad och ett stekt ägg till frukostmackan varje dag.

Tillökning

(klicka på bilden för att förstora)

Äntligen, som vi har väntat och vaktat. I går visade den sig för första gången utanför boet. Men vi förstår nu att det bara blev en unge i år. Mot tre förra året. Den är så skygg, så fort jag närmar mig gömmer den sig i buskarna. Den flyger inte än, den hoppar från gren till gren mellan en enbuske och en lönn strax bredvid. Nu gäller det att hålla ett vakande öga på grannens katt.

06 juni 2010

Smörgåstårta

Annelie , vår dotter skickade mig ett recept på en smörgåstårta hon tyckte såg god ut. Du som gillar att göra smörgåstårtor måste testa den här skrev hon. Ok, då fixar jag en sån till min födelsedag när alla är samlade sa jag. Och idag var alla här och kunde njuta av skapelsen.

Den blev faktiskt himla bra. Alla åt med god aptit och den lilla, lilla biten som blev kvar fick Linus med sig till lumpen. Det kan nog smaka med en nattmacka när de är framme i Skövde i kväll.

05 juni 2010

Lördag kväll

Nej, det blir inget foto i kväll. Jag är alldeles för trött för att hitta på ett bra foto.
Vi har lagt taket klart på lillstugan. Och då undrar ni förståss. Hur i helsike kan man överhuvud taget tänka på att lägga plåttak när det är så jäkla varmt. Vi hade bestämt oss oavsett väder. Och nu är det klart . Men det gick åt flera liter vatten och väldigt många pauser i skuggen.

Nu tar vi tag i nästa projekt. Dörren ska in tilll duschen.. Tröskeln måste dit. Mattläggaren kommer på lördag. I duschen ska vi ha en fläkt. Den ska också dit innan helgen. Vilket innebär att såga upp väggen och få dit fläkten innan mattläggaren sätter väggmattorna.
Det är tur att jag jobbat som planerare och logistiker. Det har jag verkligen användning för nu. Jag har nog mer blick för planeringen än gubben min. Vi /maken/ har sagt att till midsommar är det klart, men jag undrar jag. Hur som helst blir rummet klart så det går att sova över där.

Sedan är det bara resten kvar. Det ska läggas trallgolv, muras en liten mur, trädgården ska fixas med stenplattor o.s.v.

Näe, nu är det lördagkväll och jag säger natti, natti snart.
Ha de bra allihopa :o)

03 juni 2010

Bara min dag i dag.

Solen skiner. Flaggan är i topp. Har fått några SMS redan.

Våra goa grannar stod utanför dörren och sjöng i morse. Och överlämnade den här söta växten med lika söt groda i. Kanske jag ska pussa den, men jag har ju redan en prins.

Jag ska roa mig med att inte göra nånting idag. Bara slappa i solen. Det ni !