27 oktober 2010

Vid matbordet idag



(klicka på bilden för att förstora)
Hi,hi - de är roliga de små liven. Nu pratar dom också !

22 oktober 2010

Hej Hacke











(alla bilder är klickbara för att förstora)
Trevlig helg på er önskar Hacke och jag



Nytt hus

Det är himla trångt vid matbordet så vi var tvugna att...


.......... köpa ett nytt hus. I morgon blir det inflyttningsfest.

21 oktober 2010

Elfel



(Den här stolpen var det. Fotot taget förra vintern)



I går morse kl 05.15 blev det totalt kolsvart här på landet. En säkring löste ut och jordfelsbrytaren också. Vi kunde ganska snabbt konstatera att det var säkringen till utebelysningen som spökade. Så elen inne i huset funkade hela dagen tack och lov.

Vår duktige elkille kom ut på em och mätte och kollade runt bland all utebelysning. Felet ligger i marken nånstans trodde han. Alla armaturer verkade oskadda. Jag såg för mig själv hur vi var tvugna ta hit en grävare och leta efter felet under jord. Hualigen.

Vi kollar den här lyktan först sa elkillen. Så den monterades ned och se där inne nånstans var felet. Nu behöver vi bara byta kabel några meter till kopplingsdosan. Jag kunde andas ut och glömma tanken på en uppgrävd trädgård.

Nu återstår bara att se hur felet har uppkommit. Vi tror att antingen myror eller möss varit framme. Själv håller jag på myror för hela stolpen var fylld med jord inuti.

20 oktober 2010

Rent hus

Förra veckan var jag på ett home-party där det visades olika städhjälpmedel. Det hela gick ut på att absolut inga som helst kemikalier behövdes för att ta bort all typ av smuts. Endast olika slags trasor och borstar med hjälp av vatten, och det skulle vara kallt vatten behövdes.
Visst demonstrerade säljaren hur det gick till. Vi torkade bl.a. bort smör från spishällen och med samma trasa kunde vi torka skåpsluckor rena. Med en annan trasa gick vi lös på tvättställ och duschväggar. Och med ytterligare en trasa till toan, ny trasa eller mopp kanske det var till golvet, osv.osv. Mycket trasor gick det åt. Det var inte nog med alla de här trasorna, nej fram med nya trasor för man var tvungen att torka riktigt torrt efteråt. Naturligtvis var man sedan tvungen att tvätta alla trasor efteråt i tvättmaskinen på 60 gr.
Om jag tror på det hela - njae jag vill varken säga bu eller bä. Jag blev i alla fall 600 spänn fattigare för jag var ju bara tvungen att testa två av alla dessa trasor. Väl hemma gick jag lös på köksbänken och diskhon. Jo, rent blev det nog men också väldigt blött. Det var bara att torka av allt med en torr trasa.
Nu är jag inte emot att man ska värna om miljön och inte använda så mycket onödiga kemikalier, tvärtom. Vi bor i ett underbart eklandskap och med ett sjösystem runt oss som har ett mycket bra vatten, näst intill drickbart. Det vill vi naturligtvis bevara.
Men jag kan absolut inte vara utan wettex, diskmedel, såpa och hushållspapper. Och till ugnen eller annat som blir lite extra svårstädat så tar jag till lite starkare medel så det så.
Nu blir jag lite nyfiken på hur ni städar. Är ni en miljöbov som jag eller.

18 oktober 2010

Redan måndag

God morgon på er. Tänk det är redan måndag och när jag tänker efter vet jag inte vart förra veckan tog vägen. Men om jag tänker efter riktigt ordentligt så var den full av allt det där som är riktigt tråkigt att göra, men som måste göras.
Städa och rensa både ute och inne, det var vad jag gjorde. Lite mera noga än vanligt den här gången. Frosten har nu tagit de sista blommorna och nästan alla löv är borta från träd och buskar. Det blev en hel del skottkärror med skräp som fyllde på komposthögen.
I Lördags hade vi den vanliga höststädningen här i stugföreningen. Då rensades det sly och eldades en massa rishögar. Snöpinnarna kom upp, sjövattnet stängdes av. Vägen fick lite ny fyllning av grus. Och jag har fått till min uppgift att fixa korv, kaffe och mackor till alla. Det har jag gjort en massa år och jag lär nog få fortsätta. Vi räknar med fika till ca 120 pers och vi står i mitt kök och brygger kaffe och brer frallor till alla.
När alla var utspisade väntade all disk och försök till att få köket normalt igen.
Samtidigt kom våra två barnbarn som vi lovat ta hand om den här helgen. Så det var bara att börja om från början igen med mat och fika. Hela huset (nåväl det är inte så stort) förvandlas till ett dagis på nolltid. Då får man kryssa fram mellan papper, kritor, lego, spel och diverse annat.
Jag tror jag somnade innan jag fått ned huvudet på kudden i går kväll.
Men så vaknar jag i dag och huset är tomt och tyst igen och jag tycker det känns lite trist faktiskt. Så just nu är det bara att ta itu med tvätt, strykning och så blir det en sväng med dammsugaren igen. Sen ska jag planera resten av veckan.

09 oktober 2010

I morgon är det kalas

Hon fyllde 9 år nu i veckan. Vårt ´mellanbarnbarn`. Goa Tilde. I morgon ska vi gratta henne.

Naturligtvis blir det en hel del paket. Men gudars vad svårt det börjar bli att hitta på bra saker.Hoppas hon blir glad. Vad det är i dom ? Nej det får vi se först i morgon, he,he.


08 oktober 2010

Rosa Bandet


Segt virke


(klicka på bilden för att förstora)
Jag känner mig lite sliten just nu. Men nu stundar helgen så det är bara att ta nya tag.
Hoppas ni får en trevlig helg där ute, var ni än är.

04 oktober 2010

Jakten på den försvunna flugsvampen

Vi har haft dotter med två katter på besök här i helgen. Vi bestämde oss för att ta med kameran och gå en långpromenad. Och inget är väl finare att fota än röda granna flugsvampar så här års. Så vi började jakten på flugsvamp i lördags. Vår utflykt som varade i nästan 3 timmar beskrivs så bra här av Annelie. Mycket hittade vi när vi gick i kohagar och in och ut ur skogen men ingen flugsvamp.
I går gjorde vi ett nytt försök att hitta den vackra svampen. Vi klättrade runt i skogen här ute på vår udde. Här brukar alltid finnas massor med vackra svampar. Men icke sa Nicke. Här var det också tji flugsvamp. Så det var bara att vända hemåt och ge upp.
Men så plötsligt ser vi den. Och inte bara en utan en hel familj. Var då ? Jo i grannens trädgård bara 10 meter från oss. Det såg nästan ut som att de skrattade lite åt oss.