31 december 2010

Snart slut


Jag vill bara önska er alla ett riktigt gott slut på det här året. Hoppas ni får en mysig afton vad ni än gör och var ni än är. Och så syns vi igen nästa år.

GOTT NYTT ÅR

28 december 2010

En speciell dag i dag

I dag firar vi födelsedag igen i vår familj. Det är vår dotter som fick för sig om att komma till världen en sån här tokig dag mitt mellan jul och nyår. Jag kan meddela att det var lika mycket snö då som nu så hon ska vara glad att hon inte föddes i en snödriva, he,he.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ANNELIE

17 december 2010

Det luktar glögg

Årets hemmagjorda glögg blev röd. Jag har tidigare gjort vit glögg men den här röda blev min favorit. Kryddsmaken gjorde sig bättre med rödvin som bas.
Välkommen att smaka, men låt bilen stå :o)

16 december 2010

Pepparkakshuset klart

Tänk om man vore tomte. Då skulle man få ett nytt hus varje år. Här är årets hus. OBS ! De har
redan flyttat in och hunnit sätta upp gardiner. Hoppas bara jag inte blir anmäld till fuskbyggarna. Det finns en spricka i taket men den är lagad enligt alla konstens regler.

13 december 2010

Det kom ett kort

Nu är ordningen återställd här på landet, i alla fall så här i början av veckan. I helgen stundar lite nya festligheter igen.

I förra veckan fick jag ett alldeles förtjusande julkort. Det är taget av Eva och den lille söta modellen är hennes hund Rudolph. Eva är fotograf i Göteborg och visar helt underbara foton på sin blogg. Missa inte den. Eva lottade ut tre julkort till dom som visste när Rudolph fyller år. Och eftersom jag följt Eva och Rudolph nu några år visste jag att han fyller år på självaste julafton.

Och Eva fyller år idag vill jag minnas. Grattis Eva !


Tänk, Lucia kom till oss i morse. De stod på trappan och sjöng så vackert.

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig Luciadag.

10 december 2010

Smörgåstårtan

Jiippii ! Jag hann ta ett kort på tårtan innan vi smakade på den. Så här blev den idag. Jag brukar aldrig komma ihåg hur jag dekorerar dom. Man kan ju variera i det oändliga. Men önskemålet idag var räkor, massor med räkor, lite lax och skinka. Fyllningen idag bestod av hackade kräftstjärtar med hackade ägg och dill blandat med creme fraiche och kesella. Och även en fyllning med hackad gravad lax med pepparrot, creme fraiche och lite majonäs.
Det finns lite kvar till i morgon då nästa gäng med gäster kommer. Och naturligtvis missade jag att fota tårtan till kaffet. Men jag kan berätta att det blev en Budapestrulle. Den är gjord som rulltårta. Består av marängsmet blandad med hackade hasselnötter. Fylld med kakaogrädde blandad med mandarinklyftor och annanas i små bitar. Den blev faktiskt en succé. Får se om jag lyckas fota en bit av den i morgon.
Nu är 85-åringen ganska så trött efter allt idag och jag tror hon redan är på väg att lägga sig. Jag tror jag gör det samma snart. Det har varit en lång dag som började redan före kl 6 i morse med bakandet. Men det känns så bra att kunna glädja sin gamla mamma. Hon var så nöjd och lycklig och då blir jag det också.
Nu ska jag gå på Nobelmiddag... en liten stund.

Hörs.

07 december 2010

Baka baka liten kaka

Jag håller på för fullt med mammas 85-årskalas på Fredag. I dag har jag bakat några småkakor. Det blev kokostoppar, chokladsnurror och syltkakor. I frysen ligger det redan sockerkaka och saffransbullar. Imorgon måste jag inhandla allt till smörgåstårtan jag ska göra på torsdagkväll. Och på Torsdag blir det att städa av lägenheten och pynta med lite nya dukar och så ska det fram lite tomtar och annat julpynt. Två vita dukar har jag tvättat idag och nu hoppas jag bara att jag får dom så där släta och fina som dom bara ska vara. Jag måste ut i skogen också och se om jag hittar en liten enbuske. Det det brukar hon alltid ha till sin födelsedag. I den ska det vara en liten ljusslinga och så en massa hemmagjorda domherrar av garn.
Ja, här har ni en som håller på gamla traditioner, här får inget ändras inte.
Nu vet ni vad jag har för mig när jag inte skriver nåt på bloggen på flera dagar. Och nu ska jag gå ut i köket och ta hand om disken, Fy!

/ps. min handled är mycket bättre nu, jag blev faktiskt lite orolig ett tag men det var nog bara lite överansträngning ds./

03 december 2010

Ont.ont, aj, aj..

Vet i fanken vad jag gjort men i natt vaknade jag av en ohygglig värk i höger handled. Det var stört omöjligt att sova. Det gick inte att lyfta kaffemuggen eller att få borsten genom håret med höger hand. Ok, kaffet är viktigt så det klarade jag med vänster hand. Men alla andra små ovesäntliga sysslor man gör med högerhanden gick bara inte.
Nu jäklar tänkte jag. Mammas höftleder är slut. Gubben min har utslitna knän. Så jag är s.a.s. mammas högra hand och så hjälper jag gubben min med att skotta och bära ved. Vem fasiken ska hjälpa mig.

Men efter två panodil fixade jag både snön, veden och div sysslor hos mamma. Och nu känns det lite bättre. Jag kan tänka mig att min lille handled är lite överansträngd nu. Jag har ju målat om hallen. Och att måla med roller frestar faktiskt på. Det är ett jäkla vickande hit och dit med handleden. Att det sen har varit en massa snöskottning och vedbärning och sopande av bil har väl inte gjort saken bättre.
Nu ser jag dock fram mot fredagkvällen. Gubben jobbar sent och ska sen på julbord och jippo med jobbet så jag får ha TV´n alldeles för mig själv. Jag ska sätta fötterna på bordet och bara njuta.
Ja, just det. Jag får inte glömma sätta klockan för han (gubben min) ska jobba f.m i morgon och han lär väl inte komma hem förrän vid midnatt.

Så med det här lilla tjattret önskar jag er en trevlig Fredagkväll !

02 december 2010

Jullimporna är klara

Japp. Det blev Porterlimpor i år också. Jag har gjort dessa i så många år så jag måste nu skriva av receptet för det är inte läsbart längre. Nu återstår bara några vanliga bonnahålkakor. Det måste va hålkakor till dopparspadet säger gubben min. Så har det varit i 40 år och så ska det förbli. Att han får äta dom själv behöver jag inte kommentera mera än att ingen av oss andra gillar blött bröd. Men vad gör man inte för husfriden :o)

01 december 2010

23 minusgrader är för mycket

Nu är det kallt. Stackars fåglar och stackars mig. Jag måste ut och fylla på mat till dom och hämta in lite mer ved. Det gäller att hålla fyr i braskaminen. Så det är dubbla långkalsingar som gäller idag.