26 mars 2011

Sorry Bloggen - jag glömde

Jag är ledsen att jag glömde Bloggens födelsedag. Den var i Tisdags. Den 23 mars 2008 började jag så smått lära mig Bloggens alla klurigheter. Jag kom att tänka på det idag när vi pratade lite om påsken. För tre år sedan var det påsk just de här dagarna, därför sitter tuppen där på trappan och gottar sig i solen. Hoppas han kommer tillbaka i år.

25 mars 2011

Förra året

Den 24 mars förra året tog jag den här bilden. På samma ställe nu är det fortfarande ca 1 dm snö. Jag är så himla nyfiken på vad som döljer sig därunder.
Ser ni förresten att det ligger en elkabel där i snön. Det gör det därimot inte i år. För jag tog in det sista av alla elkablar och uteslingor sen i julas i går. Men julen varar ju till påska så varför inte. Tur är att påsken kommer sent i år.
Här blåser det idag och det är kyligare så det töar inte lika fort som jag hade hoppats.
Hoppas i alla fall att helgen bjuder på lite mer sol.
Ha de bra alla ni där ute var ni nu är.

16 mars 2011

Bortglömd

Jag kikade in under trappan i går. Och där hittade jag två krukor med lökar i. De har tydligen legat där sen förra påsken och jag hade totalt glömt bort dom. Nu tittar det fram små gröna skott och jag väntar med spänning på vad det kommer att bli.

10 mars 2011

Fint besök i dag

(klicka på bilden för att förstora)
Det är inte så ofta jag ser dom men idag kom hela stora släkten. De har ett speciellt läte så man hör dom långt innan de visar sig. Jag hade precis hängt upp nya talgbollar och vipps satt där både en , två och tre på varje boll. Visst är de söta de små stjärtmesarna.

09 mars 2011

Bambi på hal is

Det här är en mycket vanlig syn när jag tittar ut från köksfönstret. Dagligen kan jag se rådjur som går över isen och söker nåt att äta ute på holmar och öar. På södersluttningarna har snön nästan försvunnit helt så dit söker dom sig gärna. Men nu idag kom jag på att jag inte har tagit ett enda kort på dom i år, så snabbt fram med kameran som naturligtvis hade helt urladdade batterier och innan jag fick fram nya var Bambi på väg bort. Bilden blev suddig men visst syns det att det är en Bambi.
Ja, jag vet att jag är dålig på att blogga nu men det har inte hänt nåt särskilt här. Och inte tror jag att ni vill höra nåt om mammas onda höft eller makens onda knä. Båda står på kö till operation. Så det är mycket aj,aj och oj,oj runt omkring mig nu. Men bara den förbaskade isen försvinner på min promenadväg så ska jag ge mig ut på upptäcksfärd med kameran igen.
Så vi hörs väl snart igen hoppas jag. Ha de bra tills dess.