20 juni 2011

Nåt konstigt

Jag fattar inte vart tiden tagit vägen. Nyss var det Pingst och nu är det snart midsommar. Och tänker jag efter vad jag gjort är det egentligen inget annat än fixat trädgård, gjort div inköp, skjussat gubben min, nej han kan fortfarande inte köra bilen själv. Foten och benet är ganska så svullet och ömt. I dag har jag köpt nytt stödbandage som vi ska vira runt foten i morgon. Och när jag ändå var inne i stan hade jag tid hos tandläkaren. Det var en vanlig undersökning där det konstaterades att jag måste fixa två små hål där ett par gamla plomber gått sönder. Skitkul tycker jag så här mitt i sommaren. Visst kan man ha mycket mera kul för de pengar som det här ´lilla` som tandläkaren sa kostar.


Men visst händer det nåt konstigt också emellanåt.. Jag tvättade våra bilar häromdagen. Och det är väl inget märkvärdigt med det. Jag brukar öppna huven och kolla spolatvätska när jag ändå har vatten framme. Och så kollar jag om det ev finns några små musbon inne i motorn. Jo, jag har haft ett ganska så stort musbo i friskluftsfläkten en gång. Gissa om det luktade. Det gick helt enkelt inte att starta och köra bilen innan vi hittade felet och kunde byta filter.


Men nu hittade jag nåt helt annat.





Baggen ovanifrån


Den här lille baggen eller vad det nu är satt fastkilad under höger fram och bakdörr. Ja det var inte bara en utan flera stycken som satt torkade och döda i alla små skrymslen mellan dörrarna och sparklådan. Endast en del av baken stack ut.


Baggen underifrån
Den var ca 5 cm lång och 2 - 3 cm bred. Jag har aldrig sett den förut och varför hade de krypit in just i min bil och bara på den högra sidan. Till höger står våran andra bil parkerad och där har vi heller aldrig sett några baggar.


Är det nån som vet lite mer om de små liven. Det vore kul att få veta vad det är för kryp.

11 juni 2011

Det är slut nu..

Ja, det var vad jag konstaterade i morse när jag skulle ta fram bullar ur frysen. Inte en bulle och inte en muffins fanns kvar. Skit också ! Och jag som har lovat att jag alltid har nåt i frysen till fikat när vänner och bekanta kommer på besök.

Så det var bara att sätta igång och baka. Nu är ordningen återställd och i frysen finns båda bullar och muffins.


Med detta vill jag passa på att önska er alla EN RIKTIGT GLAD PINGSTHELG


---------------------------------------------------


ps./ märkte ni förresten överskriften. Den blev väl dramatisk, men det är ju de stora rubrikerna som skaffar nya läsare, he,he . /ds

07 juni 2011

Jag lägger av nu

Jag menar att jag släcker ned datan. Himlen är svart. Åskan mullrar i bakgrunden. Jag har fått ett modem skrotat när åskan kom som en blixt från klar himmel. Så jag tar inga chanser nu.
Hoppas det går över snart.

04 juni 2011

En vecka sen sist.

Hörrni. Jag är inget vidare på att uppdatera bloggen just nu. Ja, jag vet. Det har varit både det ena och det andra som inte egentligen är nåt speciellt att skriva om. Men NÅT speciellt har det varit med veckan som gått. Vi har hört göken. Asch ! Det är väl inget speciellt med det tycker ni. Normalt hör man göken tidigt på morgonen, t.ex. när man hämtar in tidningen. Men våran gök, eller om det är flera gökar, de gal dygnet runt. Från morgon till kväll hör vi detta ko-ko ande. Vi har även sett Gökpappan flera gånger flygandes över vårt område. Och jag tycker det är nåt unikt. Jag som bott på landet hela mitt liv har aldrig sett en levande gök. Nu har jag sett inte bara pappa Gök om ko-ko´ar, utan mamma gök som låter mer som en korsning mellan skata och björktrast. Och det är flera gånger om dan. Tyvärr är det ingen mening med att få dom på bild. De är kvicka på att försvinna snabbt.



F.ö. firade vi ju Mors Dag för en vecka sedan. Och naturligtvis kom Annelie med en tårta. Och det var ett konstverk som vanligt


Blommor och blader utanpå och en fyllning inuti som smakade smaskens.

Sen måste jag bara berätta om våra skator. Som en del av er vet är jag ganska svag för just skator. De har i många år bott i en av våra grannars stora enbuske. Men den här vintern har gått illa åt busken och det gamla boet. Så de började bygga bo i en annan grannes körsbärsträd. Men tji fick dom. Han tycker inte om skator och rev ned deras bo i samma takt som dom byggde. Hualigen ! Det betyder faktiskt ganska mycket otur om man river ett skatbo. Ja, jag vet att man inte ska tro på gammalt skrock. Men jag har i min barndom varit med om två ganska otäcka händelser så jag är allt lite skrockfull efter det. Behöver jag säga att det är han , grannen som ligger på sjukhus nu efter att ha ramlat ned från taket. Med två kotor spräckta i ryggen bl.a.




På tal om skator. Jag brukar slänga ut lite ost, brödmulor och annat gott till dom på en sten vi har i trädgården. Men det är inte bara skatorna som vill ha gobitarna. Grannens katt Leo kommer ofta men se han får ge sig när pappa skata också vill ha.


Annars har det inte hänt så mycket annorlunda i veckan. Men vi såg den här fiskgjusen en morgon som hela tiden flög över viken här. Och jag måste såga att den är enorm. Vilken flygare alltså. Och vilken syn den har. Inga glasögon syns där inte. Den cirklade runt, runt och sen ställde den sig still och hovrade, som det heter när den står still och ser ett byte. Och sen bara dyker den ned i vattnet, och kommer upp med en fisk och flyger iväg. Helt fantastiskt tycker jag.


Ja, det var lite Från livet på landet just nu. I morgon är det Söndag. Kanske man kan få slappa lite efter att ha firat sin sextioandra födelsedag ett par dagar nu. He,he.