27 juli 2011

Mot Öland



Åh, vad härligt. I morgon sticker vi, Annelie och jag, till Öland. Det blir en liten mor-dotter minisemester. Jag har en alldeles ny liten kamera med mig och hoppas förståss att jag ska få till några härliga semesterbilder. Nu håller vi tummarna för fint väder, vilket det inte verkar bli, bläh !. Men vattendroppar är fina att fota också, eller hur ?


Tjingeling så länge.

20 juli 2011

Lite från idag

Idag hade vi ett inbokat besök hos bildoktorn, det var Annelies bil som behövde en framvagnsinställning. Så efter frukost hämtade vi henne med bilen förståss och lämnade av lilla Forden (Fille heter den) hos bildoktorn. Sedan hade vi några timmar att fördriva tiden på tills vi skulle hämta den igen.




Vi tog en tripp till Brunneby Musteri ett par mil utanför Linköping. Och naturligtvis fanns där massor med hemlagat godis att handla. Både Annelie och jag kom hem med diverse oljor, kryddor, vinäger i olika smaker. En hel del cider i olika smaker fanns också så där slank det ner några flaskor för att testa hemma. Och visst måste man testa det riktiga Linköpingsknäckebrödet med tillhörande valfritt marmelad.


På hemvägen passerade vi Borensberg där vi stannade till för att käka lunch på Gästgiveriet. Och naturligtvis hade jag inte kameran med mig, men en bild på Annelies Schnitsel skulle ha blivit såååå bra. Den var enorm. I Borensberg där Göta Kanal rinner igenom passerar det så här års massor med båtar. Vi var tvungna att stanna för broöppning när Vasa Lejon skulle passera.


Sedan var det dags att hämta lilla Forden och vi var tvungna att styra kosan hemåt igen. Vi hade en boulematch inbokad. Vem vann tror ni. Näe inte vi. Men så spelade vi ju mot förra årets mästare och då gör det inte så mycket att förlora, även om det gör lite ont. F..n vi var ju ganska nära :o)







17 juli 2011

Semester

Fem veckors semester, näe skojar ni. Här på landet kan vi bara ta några dagar. Vi åkte ända till Dalarna. Vi tältade, hade inga kylklampar, hur fasen gjorde mamma med mjölken ? Bilen full med madrasser och sängkläder. Bra för jag var ganska liten, när jag satt på ett par kuddar och en madrass så såg jag ju allt underbart utanför rutan som jag inte trodde fanns. T.ex kor utan horn. S.k. fjällkor. Hemmavid hade ju alla kor horn . Mamma lagade all mat på spritkök. Inte fanns det en tanke på att gå på restaurang inte. Kostar pengar. Som egentligen inte fanns. Lägg märke till bilen, en Morris Minor.
Året var 1956. Min allra första semester.






09 juli 2011

Hej, jag är här nu.

Ja, inte kan man anklaga mig för att vara en datanörd inte. Det går långa tider mellan inläggen här just nu. Och jag är rädd för att det blir lite glest mellan inläggen i framtiden också. Det är helt enkelt så att det inte händer så mycket här just nu. Gubben min som har fått ett nytt knä haltar sig fram, det blir bättre för varje dag men det tar tid innan han är som vanligt igen. Så just nu har jag fullt upp med trädgård och annat han inte klarar av.

Men emellanåt händer det saker här på landet


Förra Lördagen hade vi ett herrans oväder här. Den lilla byn vi bor i kunde vi läsa om i Aftonbladet tillsammans med Roskildefestivalen. Tänk lilla Bestorp(där vi bor) och stora Roskilde. Det ni. Men det förståss, vi blev ju fullständigt dränkta . På två timmar fick vi 160 mm regn. Det var det värsta oväder som hänt här i mannaminne. Överst här ser ni hur grusvägarna såg ut här bland husen. Vi själva klarade oss ganska bra. Det var bara att räfsa upp allt grus från vägen som hamnade på vår gräsmatta.


Jag blev dock ganska så ledsen över min finfina schersminbuske som blommade så himla fint, men regnet gjorde att alla blommor föll, det såg ut som snö på marken. Snft
Men regnet och värmen har i alla fall nåt gott med sig.





För ett par dagar sedan fick jag med gubben min till svampskogen. Ok, han gick inte så långt men det kändes tryggt att han fanns i närheten om i fall att det skulle komma ett vildsvin. Vi har nämligen sett ett alldeles i närheten. Så jag fick leta själv och jag hittade faktiskt lite sommarkantareller som räckte lagom till oss till middagen. Himlagott ! Mums
Ja, så har vi haft fullt schå med att hålla koll på våra skator. De har i många år byggt bo i grannens en men den är ganska så illa därhän så de började bygga i en annan grannes körsbärsträd. Men där blev de bortjagade och då började de bygga i en tuja på vår tomt. Jag trodde inte att de kunde få ungar där. De var ju ganska så sent ute med att lägga ägg. Men i förrgår såg jag för första gången två små skatungar hoppa ut från boet. De är ganska så skygga, gömmer sig bland löven så än så länge har jag inte kunnat fota dom.




Här är mamma, eller kanske pappa skata ( jag ser inte skillnad på dom) som kommer prick kl 17.30 och tigger mat. Jo, jag ger dom lite kokt potatis, ostkanter, flingor och så lite brödkanter till talgoxen som också kommer och tigger.


I dag har vi burit ved, eller rättare sagt jag har burit och gubben min har suttit på en pall och kluvit den med en vedklyv. Gissa om det var skönt med ett dopp i sjön efteråt. I morgon fortsätter vi.


Ja,ja så har vi det på landet just nu. Vi har inte planerat att åka nånstans. Vi tar dagen som den kommer. Så om det går några dagar innan nästa inlägg så vet ni att vi i alla fall finns kvar här.


Ha de så gott alla ni därute :o)