16 oktober 2012

Mammas blomma

När mamma fyllde 85 år för två år sedan fick hon en orkide av en släkting. I morgon fyller denna släkting 76 år. Och vet ni vad. Jag har lyckats att få den att blomma om just nu. Mamma har per telefon berättat för henne  att det nog är blomknoppar på gång.
Just nu blommar den med sex blommor och det är flera på gång. Jag var tvungen att ta kort på blommorna för att bevisa att den verkligen blommade just nu.
Beträffande min mamma så kan jag säga att jag vet inte riktigt var jag har henne. Jag besöker henne varje dag efter 16 tiden. Då har jag lärt mig att nyheterna och väder har gått. Innan dess måste jag kolla tv-tidningen för att se om det är nåt intressant för henne. Om det inte är det så hälsar jag på henne mycket tidigare. Då tar vi en fika ihop. Och oftast har hon  lite glass i frysen som vi kalasar på. Jag tar förståss extra tallrikar till glassen men hon tycker att vi kan äta på kaffefaten,
Då kommer hennes kommentar som jag alltid blir så full i skratt åt.
- Vi tar en SPD va-
Va då SPD ? Jag är som ett frågetecken ?

Spar På Disken

Så tänker en gammal bondhustru..........

09 oktober 2012

Alla dessa dagar

Alltid finns det nåt att fira. Nyss firade vi ju Kanelbullen och snart kan jag fira mig själv. Neej jag fyller inte år eller nåt sånt. Jag är nämligen tidningsbud. Vi som bor permanent här ute har våra tidnings och postlådor på ett samlat ställe. Så varje morgon hämtar jag förståss vår egen tidning men jag tar även med en tidning till grannen och slänger in den på hans altan. Ibland får jag även i uppdrag att ta med flera tidningar om någon är
bortrest eller sjuk.

Den 13:e Oktober är det nämligen Tidningbudens Dag, därav anledningen till lite extra firande.
Flera `dagar´ kan ni läsa om här.
Hoppas ni får en bra dag, och glöm inte bort - det finns alltid nåt att fira.

08 oktober 2012

Födelsedagskalas

I helgen har vi haft våra barnbarn Tilde och Frida hos oss. Tilde passade på att fylla år i Lördags så vi fixade till ett litet kalas här hemma. Mamma Lotta och pappa Jimmy var sedan länge bjudna på bröllop just den dagen så det lär bli ett kalas till hemma hos dom senare.
Jag skrev ju tidigare att det börjar bli svårt att hitta på presenter till tjejerna. Men ett par paket fick vi till i alla fall. Faster Annelie kom på besök och naturligtvis hade hon en tårta med sig.
Gissa vad Tilde skrattar åt?  Ett litet tips är att hon ända sedan hon var liten alltid har önskat sig en sköldpadda. En levande sådan, men av naturliga skäl har hon aldrig fått nån.
Så naturligtvis var Annelies tårta i form av en sköldpadda. Den var så himla söt så det föll en tår när vi satte tårtspaden i den. Inuti var det sockerkaka fylld med jordgubbsmousse och smörkräm, mumsigt.
Firandet fortsatte i går då vi efter ett MC Donalds besök avslutade dagen med att se Madagaskar 3 på bio.
Jag tror nog att det var två glada och nöjda tjejer som vi skjussade hem senare på kvällen.

04 oktober 2012

Kanelbullens Dag i dag


                                Varsågoda. Jag bjuder på alldeles nybakade kanelbullar idag.