26 juli 2013

Slutet på semestern

I dag är sista semesterdagen för gubben min. På måndag är allt återställt igen.
Det har inte  blivit nån ordning på nåt. Sov och mattider har infallit lite huller om buller.
Men nu vankas normala tider. Dvs. klockan ringer 05.15 och jag som inte behöver gå upp så tidigt kan inte somna om. Så det blir att hämta tidningen och ta en tidig frukost. Men inte mig emot. Jag är morgonpigg och gillar att ta en låååång frukost och helst med ett bra korsord. Sen är jag fit for fait.

Vad har vi nu gjort på semestern. Jo, en hel del av vinterns ved finns klar i vedboden. Och så har äntligen huset blivit målat. Det var behövligt efter 8 - 9 år. Men f--n vad varmt det var. Färgen hann nästan torka innan den kom upp på väggarna. Nu är det lite fix kvar, men det får jag fixa själv när det kan bli lite skugga på den annars hela tiden solsidan.

Det har varit en helt underbar sommar. Varmt, sol, inget regn. Fast nu önskar vi nog oss en liten skur i alla fall. Jag tänker på svampen. Vi har kollat våra ställen men det är alldeles för torrt.


Man ska dricka mycket i värmen. Så i kväll tar vi oss ett glas och säger adjöss till ledigheten.

19 juli 2013

KO på vägen

Man ska inte ha bråttom när man är ute på småvägar. Här blev vi stannande på väg från Öland när vi tog den gröna kustvägen hem.
Det står burkar med KO på vägen, men det förstod nog inte några tyska bilar som vände på vägen.  Men vi väntade vackert och snart så kom dom. En massa kossor som nog bara ville hem och bli mjölkade. De lunkade sakta och säkert in i nästa hage efterföljande av en kille på fyrhjuling som höll koll på dom.

15 juli 2013

Det här var inget för mig

Mycket grovarbete klarar jag av, men nån ställningsbyggare vill jag då rakt inte bli. Vi har idag hämtat
lite ställningsmaterial hos sonen. För nu MÅSTE vi måla om huset. Och då behövs lite ställning till gavlarna som inte stegen riktigt räcker upp till.
Håll här, och glöm inte låsa spärren, hämta en ny, spiran hit och spiran dit. Och så trallen, den skulle upp på bra ståhöjd. Att sen tomten lutar och jag ville gärna ha sten och blommor i någorlunda behåll gjorde inte saken bättre.  Jag vet i fanken var krafterna kom ifrån. Men jag klarade det.
I morrn börjar vi. Först ska allt vitt skuras, sen börjar själva målningen. Det är den som är kuligast, inte allt förabete. Blir jag för trött på allt, så hoppar jag i sjön en stund. Det brukar hjälpa.

11 juli 2013

Öland och sol = underbart

Efter några år på Öland med regn och rusk prickade vi äntligen in några underbara dagar med sol och värme. Det blev t.o.m. ett dopp i havet.
En av kvällarna åt vi grillbuffe på en restaurang alldeles intill stranden. Vi kunde sitta ute och samtidigt se solnedgången. Helt underbart.

/ Nu kan ni även följa mig på Instagram om ni vill- majsanjohnsson- Där finns jag./

04 juli 2013

Mot Öland

Hej då Bloggen. Nu sticker jag till Öland några dagar. Och försöker hitta den där stenen som inte finns i min samling.
                                                                      Ses snart igen.

02 juli 2013

Blomsterfägring

                                                 Kom in och titta på mina blommor.
















                                              Tack för besöket. Välkommen åter.