08 september 2011

Med eller utan strumpor

I går satt jag och frös på jobbet. Hade inga strumpor på och en kortärmad t-shirt.
I dag tog jag strumpor på (för första gången) och en tröja med ärm på.
Vad händer då ???
Jo, solen sken mest hela dagen. Frös jag. Näe, tvärtom.
I morgon har dom lovat sol, men jag tar nog med mig ett par strumpor ändå. En extra tröja ligger redan på jobbet och väntar, om i fall att.

07 september 2011

Lite från traktorträffen

Som jag skrev tidigare så var jag på en riktig bonnaträff i Lördags. Det blev en liten nostalgitripp för min del. Herregud, jag kände igen massor med gamla traktorer från förr.


Till saken hör att på den åkern hela tillställningen utspelade sig, så kunde vem som helst visa sina kunskaper i plöjning. Det här var den enda kvinnan som ställde upp med en av de äldre traktorerna och en ännu äldre plog. Lägg märke till att plogen sköts helt och hållet manuellt. Häftigt tycker jag som bara lärde mig plöja med hydraulplog. (Stavas det så egentligen).
Men så helt plötsligt kommer det ett gäng grabbar från Boråstrakten. De hade kört upp sina traktorer på en trailer dagen innan.

De påminnde mig om Hökargänget i Lasse Åbergs film från Alperna. Vilka härliga killar de var. De deltog i racet på hinderbanan och kammade hem vandringspriset. Bra gjort. Vi hoppas de kommer tillbaka nästa år.

Men den som trivdes allra mest var nog lille David (min brorson). Han var med hela tiden. När vi körde uppvisningen satt han i sin pappas knä och vinkade till alla runtomkring. Blir inte han bonde med en massa traktorer så blir ingen det.
Framåt eftermiddagen var det bara att packa ihop och köra hem allt. Jag lyckades få tillbaka ´min` traktor till brorsan utan en enda stråma. Nu ser vi redan fram mot nästa år. Kanske jag vågar ställa upp i själva racet. Men då måste jag nog trimma ´min`traktor först.