03 maj 2009

Inget latmansgöra.

Nej, våren är inget för den late. Puh, alltid är det likadant. När ljuset och värmen kommer tillbaka är man så full av energi och vill så mycket. MEN. Det är bara att konstatera att man orkar inte lika mycket nu som för 20 år sen. Snyft ! Det ska grävas. det ska räfsas, det ska inköpas diverse sommar/trädgårdaprylar. Och sen ska det GRILLAS också. Ha,ha det krävs faktiskt lite planering för att grilla. Det måste finnas div ingridienser som inte finns under vintern. Läser man alla tipps som finns i tidningar och div reklamblad behöver man införskaffa sig en mindre delikatessaffär. Men som Kajsa Varg sa, man tager vad man haver så det behöver inte vara så hysteriskt som tidningarna skriver.


Vi stoppade en karrekotlett ( hoppas den var fri från svininfluensan) på grillen och så skar vi lite sallad och köpte färdig potatissallad. I brist på tid blev det en riktig gourmetmiddag, ha,ha.

Så det blev premiär med den grillen på valborgskvällen. Efter brasan vi anordnat med tal till våren och sång bar det hemåt till vår inglasade altan med våra trevliga grannar. Tack o lov kunde vi hålla värmen med hjälp av el element. Här är fortfarande lite kallgrader och frost på nätterna. Så efter den kvällen sov vi till halv tio, ha,ha - det var länge sen jag sov så länge. Kan det bero på rödvinet kanske. Jag vet ju att jag inte tål rödvin, men det är ju så gott så ibland glömmer man hur det blir dagen efter.


För en vecka sedan roade vi oss med att ha en städdag här på udden. D.v.s alla boende här (ca 75 st) ska städa vägrener, elda skräp, rensa bad och båtbryggor o.s.v. Och då brukar föreningen bjuda på korv, mackor o kaffe o dricka. Och som jag gjort i massor av år nu så var det förståss jag som skulle fixa allt i år också. Men det gick bra och alla är så himla nöjda o glada och tacksamma för vad vi gör.


Tja sen har vi ju en egen trädgård som ska skötas och städas nu efter vintern. Det mesta är väl fixat nu. Vi har en hel del trall och staket som ska oljas in och det min gubbe ägnat sig åt under någta kvällar.

Och som vanligt har vi min mamma att ta hand om. I går städade vi lägenheten och R fixade med några sladdar till en lampa. Sen följde hon med hit och satt och njöt av utsikten över sjön, under tiden vi fixade med vårt. Efter en liten fika med blåbärspaj och grädde skjusade jag hem henne. Då var hon jättetrött och orkade inte mer. Ville bara vila och vara i fred. Men var så glad för att kommit hemmifrån en liten stund. Tänk er själva, vad jobbigt det måste vara att vilja göra så mycket men att inte orka.

I dag har vi hjälpt Annelie med hennes trädgård. Den var helt igenfuxen när hon flyttade dit i nov förra året. Och ni kan tänka er att det är jättekul att se vad som kommer upp i listerna. Men fy vilket jobb att få fram gräsmattan. Och att gräva upp och plantera om de växer som man vill bevara. Men vi blev i alla fall jättenöjda efter dagen arbete.


Nej, nu ska jag inte pladdra mer. Avslutar med en liten blomma från vår trädgård.

Ha de bra allihopa.

5 kommentarer:

Annelie sa...

Ja ni har verkligen haft fullt upp! Det är nästan så jag får dåligt samvete över att ni var här och jobbade också. Men nu är ju grovjobbet klart i denna trädgård, och det känns så skönt och jag är så nöjd och tacksam för eran hjälp. Hade jag gjort allt det där helt själv hade jag inte blivit klar på flera veckor och antagligen även knäckt ryggen.

Kram!

Marianne sa...

Ja, men det så kul när man ser resultat och det gjorde vi ju i dag i din lilla täppa. Fint blev det. Och finare blir det.
Vi hjälper dig, det vet du !
Kram o Natti, natti :o)

msA sa...

Det låter som att det varit fullt upp, men ändå njutbart, på nåt vis? ;)

Kram!

SqZ sa...

Grillat är godast- i egen trädgård :-)

Marianne sa...

Vad gott det lät med grillat, kanske ska ta och göra det i helgen. Men det är som du säger, helst ska man vara lite förberedd så man kan göra några goda såser till och så.

Kul med allt vårstök, det blir så fint när det är klart.

Kram!