27 december 2011

I dag var det snöstorm 1971

Jodå, jag minns det väldigt väl. Gubben min körde fram bilen ända till dörren. Sen bar det iväg till BB. Klockan var halv elva på kvällen. Vi var tvugna att vänta på barnvakt till Jimmy innan vi åkte iväg. Det tog lite extra tid . Snön vräkte ned så det var krypfart till sjukhuset. Och bråttom hade hon. Efter en evighet kom vi fram och kl 00.30 föddes hon. En tjej på 4 kilo och 52 cm.


STORT GRATTIS på 40-ÅRSDAGEN ANNELIE





26 december 2011

I morgon är en vanlig dag

Så var det slut för den här gången. Ja, juldagarna menar jag förståss. Men maten är inte slut. Så den här veckan blir det rester i matlådan varje dag. Vi börjar med att göra slut på Jansson och bruna bönorna och så blev det några köttbullar kvar också. Det får duga i morgon till lunch.
I morgon ryker nog resterna av julkorven, kanske med potatismos, det får duga som lunch.

23 december 2011

20 december 2011

Liten tomte tittar ut tra la la

Nu är dom här. Nästan hela tomte armén har vaknat. Det finns några kvar som är ena riktiga sjusovare. Jag måste nog väcka dom i morgon så de hinner piggna till , till det är julafton.
Problemet är bara, vart skall de ta vägen. Huset är egentligen för litet för så många tomtar men vi får väl försöka samsas även i år. Finns det hjärterum så finns det stjärterum heter det ju och det är så sant så.

11 december 2011

Det här med julklappar

Det blir bara svårare och svårare att hitta på julklappar för varje år. Vi vill ju gärna ha en önskelista så vi har något att gå efter när man ska in i julruschen. För jag avskyr att gå runt i affärer och inte ha en aning om vad man ska köpa.
Men i år fick jag så jag teg. Det kom en önskelista från kära dottern och en från kära äldsta sondottern som gjorde mig helt stum. Den bestod av ca 3 A4 sidor fulla av allt från helt omöjliga saker till ett par strumpor. Men det är som Annelie säger. Man kan faktiskt önska sig allt, eller hur.
Så idag gav vi oss in till stora staden och började i en leksaksaffär. För det fanns massor av saker på önskelistan som man kan köpa i en sån affär. Ja inte på Annelies lista kanske men på småtjejernas lista fanns en hel del. Det gällde bara att hitta rätt. Det är viktigt att det blir rätt märke osv. Gissa om vi blev glada när vi träffade Linus pappa där. Han jobbar som väktare och idag jobbade han just i den här affären. Jag visade honom listan och han pekade ut precis var allt fanns. Så vi kom hem med en del av alla klappar som fanns där.

Nu återstår bara resten, hualigen :o)

07 december 2011

Jag är kvar

Hej alla där ute.
Jag har i alla år gjort ett pepparkakshus till mina småtomtar men i år får dom nog ligga kvar i sina små sommarreden. I väntan på bättre tider. När jag har tid.
För jag har faktiskt gjort revolution i år när det gäller julen. I alla år har vi och våra barn och barnbarn firat jul här hos oss. Och jag måste säga att jag har tyckt det varit jättekul att planera och fixa och dona. Men i år finns det varken ork eller tid för mig . Så jag bjöd helt enkelt in oss alla till sonen.Han har stort hus och gott om plats. Och det var inga som helst problem.
Så i år firar vi julen i Gammalkil, en pytteliten by på landet. Om jag är vaken vid midnatt ska jag gå med i fackeltåget som går ett par km till kyrkan, det är nåt alldeles speciellt.
Jag lovar inget, men hoppas kunna lämna en rapport från landet snart igen.
Ha de bra alla ni därute tills vi hörs igen.