13 april 2012

Ta det lugnt i dag

Fredag den 13:e. Är det nån mer än jag som är lite extra försiktig idag.
Hur är det med vidskepligheten egentligen. Är ni vidskepliga av er. Jag är i alla fall det.
Att gå under en stege är inte bra. Jag gjorde det en gång som liten och vipps kom en tegelpanna ned från taket och rev upp min rygg.
Att ställa nya skor på bordet gör man inte heller. Mamma gjorde det när jag var ca 2 år. Vad hände - jo, jag ramlade av spårvagnen och fastnade under hjulen.
Säg alltid tvi,tvi när en svart katt springer över vägen. Jag gjorde inte det och naturligtvis körde jag omkull på cykeln och skrapade upp mitt knä.

Jag tänkte ta en morgonpromenad i dag men det regnar så jag måste väl ta med paraply. Men jag hörde nyss på väderleksrapporten att det ev kunde bli nån åskskur idag. Så jag bestämmmer mig för att stanna inne. För jag kan ge mig den på att åskan slår ned i paraplyet annars.


Hoppas i alla fall att ni får en skön helg och ta det nu lugnt för guds skull.

4 kommentarer:

Annelie sa...

Jag är också vidskeplig, du minns väl när jag hamnade på sjukhus, det gjorde jag ju för att jag sa "tacken för att jag borstat hästen så fin är väl att han kastar av mig och jag slår halv ihjäl mig"...och det gjorde jag ju så jag säger aldrig sånt efter det.
Men annars så kan just fredagen den 13 vara en turdag, det vet jag att jag har tänkt flera gånger fast jag minns inte någon speciell tur-sak, så jag borde nog köpa en lott eller så.
Men jag utmanar inte ödet i onödan och stannar inne idag också....håller nämligen på att måla om möbler :)

Marianne sa...

Annelie - Jo jag minns. Du såg ut som en boxare i fejset. Usch ! Tur att det gick bra.

Vespa Vulgaris sa...

Jag tror inte jag blev mer olycksdrabbad igår än vanligt. Snöovädret idag känns dock som en stor motgång :-(

AnnaKK sa...

Hoppas du tog dej välbehållen genom hela fredagen, och därefter hade en riktigt fin och skön helg!? :-)

Ny vecka igen nu. Det rullar verkligen på FORT! Fint väder är det också, så egentligen borde jag inte sitta här inne vid datorn nu utan gå ut... <:-)

Ha det fint!!!