30 november 2008

1:a Advent

Nä, usch, jag har skrivit så många inlägg på bloggen men inga av dom är jag nöjd med så jag har delitat dom. Det kanske beror på att jag inte har nån inspiration nu. Jag har fått så mycket annat att tänka på.

Förra veckan jobbade vi från ons till fredag kväll med inventering. Och samtidigt fick jag besked på att min mamma fått en servicelägenhet. Att det skulle gå så fort var vi inte föberedda på. Men så klart lägger man allt annat åt sidan. Så nu förbereder vi oss på att göra en flytt till under nästa helg. Tar ut ett par semesterdagar och fixar gardiner och annat pyssel.

Hur som helst , det är advent även här hos oss.

Idag har vi tänt det första ljuset.
Hoppas ni får en fin 1:a advent.

23 november 2008

Vår lille vän.

Här är han. Han är jätteglad att vi börjat mata småfåglarna med solrosfrön nu. Han finns här hela tiden från morgon till kväll. Första dagarna hoppade han upp på stolpen till fågelhuset när vi gick förbi. Han trodde väl att han var säkrare där. Men nu är han van vid oss och bryr sig bara om maten.


Vi lär se massor av honom under hela vintern. Och jag kommer nog att terrorisera er med mera foton. För jag väntar fortfarande på att få det där perfekta fotot.

22 november 2008

Äntligen Lördag

Ja så är det helg igen. Den här helgen har jag bestämt mig för att stanna hemma. Nästa vecka har vi inventering på jobbet, då kommer det att bli en hel del kvällsjobb och kanske även jobba av på lördag. Nästa helg är det ju 1:a advent så idag har jag förberett lite. Fönstren är nyputsade, fast bara på insidan. Det är minusgrader ute. Har bytt gardiner i köksfönstren. Har även varit i väg och handlat det som behövs till advent, som t.ex ljus, mossa osv. Jag är lite gammalmodig av mig så jag vill ha min adventljusstake med mossa och lingon och svampar i. Den får ni nog se nästa helg.

Advent och julen är för mig är nästan helig. Jag håller fortfarande på en massa gamla traditioner. Även om jag insett att man står inte och skär sylta och gör 20 meter julkorv längre. Nä, där går gränsen. Men lite av allt det där gamla man minns från jularna när man var liten vill jag bevara. Som ett pepparkakshus t.ex. Det gjorde mamma och det har jag gjort varje år. Mest är det för barnen men de börjar växa ifrån det nu. Så jag gör det för mig själv. Jag älskar att möblera runt huset med mina små speciella tomtar och grisar och gud vet allt. Nåja , det får komma bilder även på det om några veckor.

Men idag som sagt har jag pysslat och städat och så bestämde jag mig för att baka muffins mitt i allt. Och eftersom det närmar sig jul gjorde jag saffransmuffins. Sen lekte jag lite med en av dom. Det är kallt här och lite vitt på marken. Så det fick bli en vit muffins.

När man går och pysslar och kvällen närmar sig så smakar det så gott med glögg


och pepparkakor. Och så luktar det nästan jul redan nu i huset.

Det här var lite smaka på prov inför julen här hos oss. Jag hoppas kunna göra en del inlägg om hur julen var förr. Det var ju det den här bloggen blev till för.

Livet på landet förr och nu.

Ha nu en trevlig lördagkväll allihopa..

17 november 2008

Vardagsbestyr

Nu har livet här på landet börjat bli nästan normalt. Vi har kommit in i trallen att varje ( Ja, nästan ) kväll fixa matlådor för nästa dag. Så jag tänkte visa vad vi kommer att äta till lunch i morgon. Det är nåt så enkelt som pasta och köttfärssås, ha,ha. Och naturligtvis blir det en bytta med sallad till också.







16 november 2008

Fullmåne ?


Ha,ha jag försökte fota fullmånen för ett par dagar sen. När jag sen kollade in bilderna jag tagit blev jag full i skratt. Jag tycker själv att den här påminner om ett tåg. Vad tycker ni ?
Så den här bilden bjuder jag gärna på, he,he, :o))

04 november 2008

GRATTIS LINUS TILL KÖRKORTET


Idag ringde han... Vi har väntat så. Vi visste att han hade bokat tid för uppkörning denna vecka men inte vilken dag. Och i kväll ringde han och sa
- Jaha , vad gör ni förnåt ?
- Jo, vi har nyss kommit hem från jobbet. Och vad gör du ?
- Tjaha - vi är ute och åker bil.
- Jaha, men vem är det som kör ?
- Det gör jag o)))) (säger Linus)
Och då brast hjärtat - Grattis Linus - vi har tänkt så mycket på dig. Och så säger jag de där förödande orden. KÖR FÖRSIKTIGT !. Men vadå ? Han hade redan uppmärksammat att det är världens dimma här och då ger man sig inte ut på vägarna i onödan.
Linus är en kille man kan lita på :o))
KÖR FÖRSIKTIGT !
Kramar från mormor och morfar
-

01 november 2008

Flytten är klar

Nu är dom på plats. Annelie och Linus och Yatzi. Vi körde stora flyttlasset i går. Och fick nya lägenheten så pass klar att de har kunnat sova där i natt. I morse städade vi det sista i kök och badrum och blev klara ca 12.30. Det nya flyttlasset som var på väg från Stockholm kom vid 13 tiden. Snacka om ´just in time´ Sen var det bara att packa upp, diska en massa, förflytta tomkartonger, slänga papper o.s.v. I dag fick även lille Yatzi flytta hem till sin nya lägenhet efter att ha varit hos oss några dagar. Han hade nog saknat både Annelie o Linus tror jag.
Vi är nog rätt trötta allihopa, så i kväll blir det natti,natti tidigt tror jag.
Annelie har inte fått igång sitt internet än så ni som undrar får hålla er till tåls några dagar till.
I morgon ska vi fixa lite här i vårt eget hus. Måste åka och storhandla. Allt är tomt i kyl/frys. Och på måndag börjar en ny arbetsvecka.
Ha,ha - måste berätta en kul sak. I morse så gick gubben min och skulle hämta tidningen som vanligt. Men det fanns ingen tidning. Ja visst ja, det är ju helgdag i dag kom vi på sen. Snacka om att vi inte har koll på vad det är för dag.. :o))
Snart är allt normalt igen så då hörs vi som vanligt.
Må så gott tills dess.. :o)