28 juli 2009

Mycket att göra

Jag måste bara visa en bild på mina Peach rosor. De blommar för fullt nu och det är massor med nya knoppar på g. hela tiden.
För övrigt hinner jag inte riktikt med allt som jag vill ska göras nu. Ha,ha, det är väl det som är semester eller ??!!. Efter att ha haft våra barnbarn här ett par dagar fick vi idag ledigt. he,he. Dvs. jag kunde städa undan det värsta i huset och sen bar det i väg till mamma. Gubben min följde med och körde dammsugaren. Och jag tog mig an badrum och moppen till golven. Så nu är det fint både här och där

I morgon ska jag förbereda en liten tur med båt på sjön Sommen. Det är så att min mamma är född och uppvuxen i Malexander. Och då har hon förståss en himla massa minnen därifrån. Så hon bad mig kolla upp om vi inte kunde ta en tur med ångbåten Boxholm . Jo visst. Så nu har vi bokat plats till 21 vuxna och 5 barn. Det är vi som är närmaste släkt och vänner som mamma bjuder. Turen är på ca två timmar och det finns en guid med som berättar om sjön och omgivningarna. Det är tre veckor sen jag bokade turen och varje dag sen dess har mamma pratat om det. Hoppas nu att det inte regnar och det blir den tur mamma så gärna vill ha.

Behöver jag säga att jag ska fixa dricka och smörgåsar plus kaffe och nån kaka till alla. Näe . just de´.

Så i morgon blir det att handla in allt plus att fixa nåt till kaffet. Det blir nog att baka muffins med båbär i. Det duger väl ?

I går följde mamma med till vår son Jimmy när vi lämnade tillbaka tjejerna, he,he. Jag vet att man ska fråga de som vill vara med på bild på bloggen. Men mamma vet inte riktigt vad en blogg är så jag tror det är riskfritt. Hon fick en korg med div. ät och drickbart från deras trädgård. Och hon blev så jätteglad för korgen som innehöll hemmagjord rabarabersaft, egna röda fina potatisar, en massa fina blommor, sallad, krusbär, körsbär och jag vet inte allt.. Hon sa själv - kan du inte ta ett kort på det här fina.. och det gjorde jag.


Nog babblat för nu. Hoppas kunna återkomma med några fina bilder på vår båttur.


4 kommentarer:

SqZ sa...

Så härligt för din mamma att komma ut på sjön. Och dina rosor är makalöst vackra! Doftar de också?

Annelie sa...

Ja, den där rosen är bara så fin :)

Vi ses på sjön i morron :)

Marianne sa...

SqZ - jo, de doftar lite vanilj. Lagom mycket tycker jag.

Annelie - Ja, visst är den. Den fanns hemma när jag var barn. Det är väl därför jag gillar den så mycket.

Marianne sa...

Men det var ju hemskt vad mycket du har hunnit skriva bara för att jag har varit borta några dagar!

Vilken fin korg! Nu ska jag läsa om dagen i Malexander!

Kram!