20 juni 2009

Midsommar på landet

Så har vi klarat av ännu en midsommar här på landet. Vi tar det säkra före det osäkra
och kör samma rutin som förra året och året innan o.s.v.

Linus farmor och farfar har i många år , ja ända sen han föddes tror jag firat midsommar här hos oss. Och så fick det bli i år också. Som vanligt börjar vi med sill, potatis och så en himla massa nubbeflaskor. Hi,hi - vi testar de här småflaskorna med olika smaker och så byter vi med varandra och jämför vilka vi tycker mest om. Så gör vi varje år. Tänk att man inte kommer ihåg vilken sort man tyckte mest om.
I år hade Annelie med sig två kompisar ( Maxi och Yatzy) så det var full rulle så att säga hela tiden.
Som vanligt var det lite sol, lite regn blandat om vartannat.
När stången var rest och dansen skulle börja så började regnet också. Upp med paraplyer några minuter och sen kunde vi fortsätta. Som vanligt.




Det blev några små grodor och allt annat som hör till. Efter lite lekar med barnen som hoppade säck och lekte olika bollekar bar det hemåt för nu var det den här som vi var sugna på...

Kittys tårta som hon gjort i alla år (annars får de inte komma,he,he) är en riktig midsommartårta med massor av jordgubbar och den är jättegod

Tja, sen blev det tipspromenad emellan skurarna, och prisutdelning. Grillen tändes - i år blev det entrecote och potatissallad. Mycket snack blev det men vi hann även med en fika och kaka innan det blev sovdags en bra bit efter midnatt.

Men vadå - det är bara midsommar en gång per år. Och vi hade jättekul. Jag är nöjd och glad och kommer att sova som en stock inatt, he,he....

Hoppas ni andra haft det bra också...

14 juni 2009

Försöker komma ifatt..

Som jag nämt tidigare har det varit mycket party,party här sista tiden. Jag försöker komma ikapp med tiden och bloggandet. Och då upptäckte jag att jag skrev om min födelsedag som inföll efter Mors Dag. Så här kommer Mors Dag lite för sent men ändå.


Jag fick denna underbara vita pelargon. Den fick stå inne på vår inglasade altan. Och vipps blev det 50 gr varmt där. Och vi jobbade och hade stängt alla glasdörrar. Den fick helt enkelt värmeslag. Blommor och blad bara hängde ned på bordet. Och jag blev jättelessen förståss för att jag tagit livet på en sån fin blomma som jag dessutom hade fått. Men med gröna fingrar , lite vatten och extra kärlek och så fick den stå inne och pusta ut så blev den så här fin. Nu är jag extra noga med var den får stå.

Och så har Annelie gjort det igen. En jättesöt liten tårta till Mors Dag. Och himla god som alltid förståss.

Nu återstår bara att skriva lite om vårt äldsta barnbarn Linus som tog studenten i fredags. Men det får bli ett lite speciellt inlägg framöver för han är nåt alldeles speciellt för oss. Och efter det är jag snart ikapp almenackan. För snart är det midsommar och här ska förberedas mat och tipspromenader och priser och jag vet inte allt...

Så vi hörs framöver , tills dess ha de så bra allihopa...:o))

En härlig dag.


Att bli firad är kul. Helst när det vankas såna här fina presenter.
Jag fick två stora sockerlådor fulla med allt möjligt. Oj vilket jobb Annelie och Jimmy måste ha haft. Och jag blev förståss jätteglad.
Utöver alla fina presenter och blommor fick jag denna underbara tårta som Annelie bakat.

Det blev en lyckad Lördag med barn och barnbarn här. Och jag blev också lite extra glad att min gamla mamma orkade vara med

13 juni 2009

Ännu några skatbarn


Oj,oj. Det har hänt mycket här på ett par veckor. Jag hinner inte med att göra inlägg

Så jag börjar från början med några fler bilder på våra söta små skatbarn. Tre är dom och det är nog lite unikt för de flesta skatpar kan nog bara få fram en eller två ungar. Hm, kan det bero på min mat kanske.

Här sitter en av dom och kikar nyfiket fram...


Här är dom alla tre . Det var himla svårt att få med alla på en bild.


Vi har en liten fontän i trädgården. Där är skönt att vara när det är varmt Att ta en dusch är inte heller så dumt...

Fortsättning följer på alla festligheter....


04 juni 2009

Våra småbarn

Nu har dom äntligen kommit fram. Våra små skatbarn. I lördags morse fick jag se den första ungen sitta i ett litet träd bredvid boet. Han satt där alldeles stilla och tyst. Han kollade in mig när jag närmade mig med kameran. Men det var som att han fattade att jag inte var farlig.



Jag har matat mamma och pappa Skata varje kväll i flera månader nu. Och finns det ingen mat i skålen vid ca 18 tiden så sitter de där och väntar. De vänder sidan till och låtsats som att de inte finns. Men jag kan se i deras ögon att de bara väntar på signalen. Dvs. Jag säger när jag häller upp maten - varsegod, maten är serverad. Och de kommer direkt.


Jag älskar dessa vackra fåglar. De är kloka och mycket finurliga , och om man lär känna dom är de nästan som ett tamt husdjur.


03 juni 2009

Min dag i dag

I dag är en mycket speciell dag för mig. Att jag fyller år är väl inte nåt speciellt, men att jag idag firar 40 år på jobbet är kanske lite speciellt och att jag började jobba där samma dag jag fyllde 20 är ju även det lite speciellt. Ha,ha - då fick jag det sagt.
Men jag har frånsagt mig all uppvaktning just idag ´vänligen men bestämt´som det heter. Istället har vi tagit ut semester resten av veckan och ska förbereda lite kalas på Lördag med barn och barnbarn.
Dagen har vi tillbringat med att ta bilen och åka hemifrån bara på måfå. Våran Linus ställde upp och var chaufför hela vägen. Och det med bravur. Han är en toppenchaufför. Det är bara att luta sig bakåt och följa med.
Vi började med lite regnskurar blandat med blåst och däremellan en hel del sol, Vi hamnade i Jönköping på A6. Då var det riktigt ruskigt väder så t.o.m. Linus hade inget emot att gå och kolla i affärerna. Och där hittade vi den. Mobilen. Just en sån som Linus ville ha och behövde ha. Hans gamla funkade inte så bra längre så då passade vi på att ge honom en ny. Han tar ju studenten om en vecka så det fick bli hans present från oss. Och jag tror nog han blev jätteglad.
Sen bar det iväg hemåt. Vi tog vägen upp och över Omberg. Stannade och tog en massa foton. Men dom får ni se senare. Orkar inte just nu.
Stannade till i Vadstena. Där brukar det vara nostalgikväll med både gamla och nya bilar och motorcyklar på onsdagar. Men vädret var ju inte det bästa så det var inte så många som vågade sig dit. Därimot har dom en restaurang som serverar en himla god plankstek. Så efter två plankor och en snitzel var vi nöjda och styrde kosan hemåt. Tack snälla goa Linus för idag. Det har varit precis en sån dag jag önskade mig, utan en massa måsten, bara njuta. Och det har jag gjort.

Ja, då har det äntligen kommit. Beskedet om att jag får sluta jobba. Tjoho - de släpper mig alltså.
Det återstår bara när. Där är vi kanske inte överens än. Det kan röra sig om ett par månader.
Jag har bokat semester 5 veckor i Juli /Aug. Så det kan bli några veckors överlappning efter semestern. Men vadå, jag kan äntligen börja koppla av och tänka på mig själv. Så jäkla gött det ska bli :o))

Så sammanfattningsvis har ´min dag´ varit precis som jag önskade.

Tack så mycket säger jag till min man som jag fått både presenter och en urtjusig orkidee av och till alla andra som skickat kort o brev.

Kram till er alla.