03 juni 2009

Min dag i dag

I dag är en mycket speciell dag för mig. Att jag fyller år är väl inte nåt speciellt, men att jag idag firar 40 år på jobbet är kanske lite speciellt och att jag började jobba där samma dag jag fyllde 20 är ju även det lite speciellt. Ha,ha - då fick jag det sagt.
Men jag har frånsagt mig all uppvaktning just idag ´vänligen men bestämt´som det heter. Istället har vi tagit ut semester resten av veckan och ska förbereda lite kalas på Lördag med barn och barnbarn.
Dagen har vi tillbringat med att ta bilen och åka hemifrån bara på måfå. Våran Linus ställde upp och var chaufför hela vägen. Och det med bravur. Han är en toppenchaufför. Det är bara att luta sig bakåt och följa med.
Vi började med lite regnskurar blandat med blåst och däremellan en hel del sol, Vi hamnade i Jönköping på A6. Då var det riktigt ruskigt väder så t.o.m. Linus hade inget emot att gå och kolla i affärerna. Och där hittade vi den. Mobilen. Just en sån som Linus ville ha och behövde ha. Hans gamla funkade inte så bra längre så då passade vi på att ge honom en ny. Han tar ju studenten om en vecka så det fick bli hans present från oss. Och jag tror nog han blev jätteglad.
Sen bar det iväg hemåt. Vi tog vägen upp och över Omberg. Stannade och tog en massa foton. Men dom får ni se senare. Orkar inte just nu.
Stannade till i Vadstena. Där brukar det vara nostalgikväll med både gamla och nya bilar och motorcyklar på onsdagar. Men vädret var ju inte det bästa så det var inte så många som vågade sig dit. Därimot har dom en restaurang som serverar en himla god plankstek. Så efter två plankor och en snitzel var vi nöjda och styrde kosan hemåt. Tack snälla goa Linus för idag. Det har varit precis en sån dag jag önskade mig, utan en massa måsten, bara njuta. Och det har jag gjort.

Ja, då har det äntligen kommit. Beskedet om att jag får sluta jobba. Tjoho - de släpper mig alltså.
Det återstår bara när. Där är vi kanske inte överens än. Det kan röra sig om ett par månader.
Jag har bokat semester 5 veckor i Juli /Aug. Så det kan bli några veckors överlappning efter semestern. Men vadå, jag kan äntligen börja koppla av och tänka på mig själv. Så jäkla gött det ska bli :o))

Så sammanfattningsvis har ´min dag´ varit precis som jag önskade.

Tack så mycket säger jag till min man som jag fått både presenter och en urtjusig orkidee av och till alla andra som skickat kort o brev.

Kram till er alla.

4 kommentarer:

Eva sa...

Stort GRATTIS på din dag!! :o))

kramar från mej och Rudolph

Annelie sa...

Vad härligt att du fick din dag som du ville :)
Linus blev mycket glad också, han visade sakerna när han kom hem :)

Vi ses på lördag!
Kram

Marianne sa...

Eva - Åh, tack så mycket.
Hälsa lille Rudolph också.

Annelie - Vad kul att han också blev nöjd. Ok, ses på lördag.

Marianne sa...

Åh, jag missade din stora dag! Förlåt!

STORT GRATTIS i efterskott, både på födelsedagen och på sluta-jobbet-beskedet-dagen!

STORA, STORA KRAMAR!