21 juli 2010

Utflykt på sjön

I går kväll tog vi en sväng på sjön med våra grannar.





Vi kollade runt lite bland alla öar för att hitta en bra plats på att gå i land. Och vi blev förvånade över att det inte var mer båtfolk ute. På de flesta öar och kobbar var det totalt folktomt. Så vi steg i land och njöt av kvällssolen innan vi smakade på matsäcken som bestod av kycklingsallad och bröd med ost. Gott, gott. Efter ett bad begav vi oss norrut på sjön.



Här är en bild på Bjärka Säby slottet. Det går faktiskt att få en finare bild från landsidan men det ligger så tjusigt alldeles nära sjön.

Det här är Gamla Bjärka Säby Slott. Det ligger alldeles nära sjökanten. Slottet är väldigt populärt att gifta sig på och sen även att tillbringa brölloppsnatten där. Det finns en gammal historia bakom slottet men den får jag ta en annan gång.



Sen var det dags att styra hemåt. Här närmar vi oss vår båtbrygga, solen höll på att gå ned och det var ganska så skönt i luften.

Här uppe bor vi. Det är ca 50 meter till båtbryggan och ca 100 m till badbryggan. Såna här dagar är vi väldigt lyckligt lottade och vi njuter hela tiden.







3 kommentarer:

SqZ sa...

Vilken härlig dag ni haft.

AnnaKK sa...

Åh, så fint det såg ut på sjön! Mysigt att åka båt. :-)

Och som ni bor!!! Härligare än så kan det knappt bli! :-D

Anonym sa...

Hej, Vad härligt Ni bor! Tillbaka från semestern och kollar in Din blogg. Vi åkte nästan förbi hos Er i förra veckan när vi åkte MC till Blekinge. Vi åker småvägar förstår Du. Har nog åkt ca 400 mil nu på semestern. Nån gång åker vi nog inte bara förbi utan kommer in. Kram Siw