21 oktober 2010

Elfel



(Den här stolpen var det. Fotot taget förra vintern)



I går morse kl 05.15 blev det totalt kolsvart här på landet. En säkring löste ut och jordfelsbrytaren också. Vi kunde ganska snabbt konstatera att det var säkringen till utebelysningen som spökade. Så elen inne i huset funkade hela dagen tack och lov.

Vår duktige elkille kom ut på em och mätte och kollade runt bland all utebelysning. Felet ligger i marken nånstans trodde han. Alla armaturer verkade oskadda. Jag såg för mig själv hur vi var tvugna ta hit en grävare och leta efter felet under jord. Hualigen.

Vi kollar den här lyktan först sa elkillen. Så den monterades ned och se där inne nånstans var felet. Nu behöver vi bara byta kabel några meter till kopplingsdosan. Jag kunde andas ut och glömma tanken på en uppgrävd trädgård.

Nu återstår bara att se hur felet har uppkommit. Vi tror att antingen myror eller möss varit framme. Själv håller jag på myror för hela stolpen var fylld med jord inuti.

1 kommentar:

AnnaKK sa...

Elfel kan vara mariga, men det var ju skönt att det gick snabbt att hitta detta + var enkelt åtgärdat. :-)

Jo, här är det verkligen vinter hux-flux! Ser lite lustigt ut eftersom löven till stor del fortfarande är kvar på träden, och många träd hängde i djupa bågar i morse när de var som mest nedtyngda. Ett hade brutits av och låg tvärs över vår grusväg...

Och nu kommer det mer vitt - började snöa igen alldeles nyss. Undrar hur mycket det ska bli nu...? Känns onödigt tidigt med vinter redan... <:-)

Hoppas det inte är några problem på vägen till och från Linköping!!!

Ha det fint! :-)