29 juli 2010

Regn, regn och åter regn

Nej, så här fina är inte mina rosor nu. Dagens regn har fullständigt förstört allt som blommar och det tycks inte sluta. Det är just nu skyfall och jag vet inte hur det ska sluta. Mätaren är full och den går till 50 mm. Bara idag alltså. Fy !

21 juli 2010

Utflykt på sjön

I går kväll tog vi en sväng på sjön med våra grannar.





Vi kollade runt lite bland alla öar för att hitta en bra plats på att gå i land. Och vi blev förvånade över att det inte var mer båtfolk ute. På de flesta öar och kobbar var det totalt folktomt. Så vi steg i land och njöt av kvällssolen innan vi smakade på matsäcken som bestod av kycklingsallad och bröd med ost. Gott, gott. Efter ett bad begav vi oss norrut på sjön.



Här är en bild på Bjärka Säby slottet. Det går faktiskt att få en finare bild från landsidan men det ligger så tjusigt alldeles nära sjön.

Det här är Gamla Bjärka Säby Slott. Det ligger alldeles nära sjökanten. Slottet är väldigt populärt att gifta sig på och sen även att tillbringa brölloppsnatten där. Det finns en gammal historia bakom slottet men den får jag ta en annan gång.



Sen var det dags att styra hemåt. Här närmar vi oss vår båtbrygga, solen höll på att gå ned och det var ganska så skönt i luften.

Här uppe bor vi. Det är ca 50 meter till båtbryggan och ca 100 m till badbryggan. Såna här dagar är vi väldigt lyckligt lottade och vi njuter hela tiden.







Tävling


Hej

Jag är med och tävlar om ett jättefint smycke.

Det kommer från http://www.erdesign.se/ och det är http://www.exxa.se/ som lottar ut det.

Titta gärna in hos exxa för att läsa mer om tävlingen och titta på alla underbara bilder på en söt hund.

19 juli 2010

Äggande

Som många av er vet så besöker jag min gamla mamma varje dag. För det mesta är det samma gamla vanliga visa. Ont, ont, värk,värk, vet inte hur länge jag orkar, osv.osv. Men ibland blir man lite full i skratt när hon kommer med sina klurigheter. Som i dag när hon berättade att min bror varit där och lämnat en massa ägg. Till saken hör att han bor granne med en hönsbonde (heter det verkligen hönsbonde). I alla fall får han köpa ägg billigt där. Och mamma vill alltid ha nåt gott till kaffet så jag bakar hela tiden. Så idag fick jag med mig hem en karta färska små fina ägg så hon ska nu få några fina sockerkakor och lite annat gott.

Jag sa till henne - nu lägger jag in några ägg i kylen så du vet.

Hon sa - Vadå lägger, ägg ligger inte, dom sitter.

Jag sa - Vadå sitter, nej de står

Hon sa - Näe, ägg står inte, dom ligger ?!

Jag sa - Ligger ?! Sa jag inte det !

Här har jag lekt nåt alldeles förskräckligt med en bild på fyra ägg. Om dom sitter, står eller ligger lämnar jag till er att försöka förklara för mig.

18 juli 2010

Dagens skörd

Gissa vad det blir till middag i kväll. Mmmmmmm !

14 juli 2010

En dag i badet

Vi är inte ensamma vid badbryggan. Här fullkommligt vimlar det av liv. Men tyvärr är de flesta svåra att fånga på bild.
En del har det bra som alltid måste vara i vattnet.

De små aborrarna som står under bryggan ville inte va med på bild och inte den lille snoken heller visade sig. Den finns där men kommer bara fram när det är tyst och stilla i vårt lilla bad. Men det är det aldrig den här sommaren.

11 juli 2010

Semester

Jag har tagit en liten semesterpaus från bloggen. Eftersom jag bara har en stationär data inomhus så går det bara inte att sitta där några längre stunder. Just nu har vi 29 gr både ute och inne.

Förra veckan hade vi våra två barnbarn här några dagar. Eller rättare sagt, jag hade dom här. Gubben min börjar sin semster i morgon som först. Och då gällde det att hitta på en massa kul. Det bästa dom vet är att ha krig med vattenballonger. Så snäll som jag är fyllde jag ca 50 st med vatten. Det tog nästan en timme. Och jag var totalt genomsur efteråt. Sen startade kriget. På 5 min hade de lyckats krascha alla ballongerna. Sen var det bara sjön som gällde. Och det har det varit sedan dess. Inte ett smack blir gjort, det är alldeles för varmt. Så framöver är det sjön som gäller så länge den här tropiska värmen fortsätter. Så jag ber att få återkomma när det blir lite, lite svalare. Under tiden hoppas jag ni får en alldeles underbar sommar också.

04 juli 2010

Sol och varmt

Vi kan inte klaga på vädret va. Det närmar sig 30 gr strecket. Och vi har inte gjort annat än badat och solat den här helgen. Men därimellan suttit i skuggan och då tänker jag på hur eländigt kall och snöig vintern varit. Och banne mig den som klagar på värmen efter den vintern.

Så här såg det ut i Febr. vid vårt uthus. Till vänster under taket hänger en ampel med ljung i tror jag det var.
Där hänger idag en petunia och jäklar i mig vad den växer. Men mycket vatten och näring går det åt.
Närbild på blommorna. Visst är de fina.

02 juli 2010

Fredagkväll

För två år sedan skrev jag en liten notis om våra koltrastar. http://livetsommajsan.blogspot.com/2008/07/tystnaden.html I vintras hade vi en massa trastar vid fågelbordet. Och vi hoppades att de skulle komma tillbaka i sommar också.

I kväll kom de första. De flög omkring och kollade läget. Och , ja visst är lönnbusken kvar. Det var bara att hitta en gren som passade att sova på. Men de blev nog lite störda. Det är varmt och badväder.

Det är tjho och stim än så länge vid bryggorna runt omkring. Det är ca 24 gr i vattnet så det lockar massor av kvällsbadare. Själva sitter vi och är tysta för att inte störa trastarnas nattsömn.