04 juni 2011

En vecka sen sist.

Hörrni. Jag är inget vidare på att uppdatera bloggen just nu. Ja, jag vet. Det har varit både det ena och det andra som inte egentligen är nåt speciellt att skriva om. Men NÅT speciellt har det varit med veckan som gått. Vi har hört göken. Asch ! Det är väl inget speciellt med det tycker ni. Normalt hör man göken tidigt på morgonen, t.ex. när man hämtar in tidningen. Men våran gök, eller om det är flera gökar, de gal dygnet runt. Från morgon till kväll hör vi detta ko-ko ande. Vi har även sett Gökpappan flera gånger flygandes över vårt område. Och jag tycker det är nåt unikt. Jag som bott på landet hela mitt liv har aldrig sett en levande gök. Nu har jag sett inte bara pappa Gök om ko-ko´ar, utan mamma gök som låter mer som en korsning mellan skata och björktrast. Och det är flera gånger om dan. Tyvärr är det ingen mening med att få dom på bild. De är kvicka på att försvinna snabbt.F.ö. firade vi ju Mors Dag för en vecka sedan. Och naturligtvis kom Annelie med en tårta. Och det var ett konstverk som vanligt


Blommor och blader utanpå och en fyllning inuti som smakade smaskens.

Sen måste jag bara berätta om våra skator. Som en del av er vet är jag ganska svag för just skator. De har i många år bott i en av våra grannars stora enbuske. Men den här vintern har gått illa åt busken och det gamla boet. Så de började bygga bo i en annan grannes körsbärsträd. Men tji fick dom. Han tycker inte om skator och rev ned deras bo i samma takt som dom byggde. Hualigen ! Det betyder faktiskt ganska mycket otur om man river ett skatbo. Ja, jag vet att man inte ska tro på gammalt skrock. Men jag har i min barndom varit med om två ganska otäcka händelser så jag är allt lite skrockfull efter det. Behöver jag säga att det är han , grannen som ligger på sjukhus nu efter att ha ramlat ned från taket. Med två kotor spräckta i ryggen bl.a.
På tal om skator. Jag brukar slänga ut lite ost, brödmulor och annat gott till dom på en sten vi har i trädgården. Men det är inte bara skatorna som vill ha gobitarna. Grannens katt Leo kommer ofta men se han får ge sig när pappa skata också vill ha.


Annars har det inte hänt så mycket annorlunda i veckan. Men vi såg den här fiskgjusen en morgon som hela tiden flög över viken här. Och jag måste såga att den är enorm. Vilken flygare alltså. Och vilken syn den har. Inga glasögon syns där inte. Den cirklade runt, runt och sen ställde den sig still och hovrade, som det heter när den står still och ser ett byte. Och sen bara dyker den ned i vattnet, och kommer upp med en fisk och flyger iväg. Helt fantastiskt tycker jag.


Ja, det var lite Från livet på landet just nu. I morgon är det Söndag. Kanske man kan få slappa lite efter att ha firat sin sextioandra födelsedag ett par dagar nu. He,he.2 kommentarer:

Annelie sa...

Härligt inlägg :)
Jag hoppas du har fått/tillåtit dig själv att slappa idag..du fick ju en slapparpresent så den vill jag se att du fyller, för då VET jag att du slappat..haha..
KRAM!!

Anonym sa...

Vilken underbar tårta! Den måste Du ha blivit glad för! Vilken dramatik det var att läsa om grannens fall. Hoppas att det går bra.
Kram och trevlig helg! Siw