13 december 2012

Vit och kall Luciadag


Det biter i kinderna i dag. Åtskilliga Lucior kommer nog att få lite frostskador denna kalla tidiga Luciamorgon. Just nu visar termometern på - 16 grader. Men i skrivandets stund ser jag solen krypa upp bakom trädtopparna. Det kommer att bli en strålande vit vinterdag.

Själv njöt jag av Lucia i går kväll i Linköpings Domkyrka. Det var elever från musikskolan här som framförde en helt magisk konsert. Hur många elever det var har jag ingen aning om, men några hundra gissar jag på i alla fall. Vårt barnbarn Tilde var en av dom så då kändes det förståss lite extra i en farmors hjärta.

I dag ska jag förbereda för fint besök nu några dagar. Annelies två katter ska få vara hos oss nu när hon ska flytta. Det innebär att jag måste plocka bort diverse saker som annars kan åka i golvet. De älskar att sitta i fönstren och kika ut på fåglarna så där måste jag förbereda plats. Men det ska bli kul att ha dom här, de är totalt olika. En är som en liten nallebjörn, lugn och vill helst ligga och sova på/i vår säng. Den andre är ett riktigt yrväder och är inte still så värst många minuter.


4 kommentarer:

Lotta sa...

Ja, en riktigt härlig, kall och stämningsfull Luciadag :-)
Kram!

AnnaKK sa...

Hoppas det har gått bra att vara kattvakt!? :-) Och nu har väl den värsta kylan gett med sej även där du bor? Här är det idag nollgradigt, och så snöar det... En ganska blöt och tung snö, som inte lockar så värst att gå ut och sätta snöskyfflen i - men jag måste snart göra det iallafall... <:-)

Trevlig helg på dej!! :-)

AnnaKK sa...

Hejsan!

Kanske för tidigt att fråga redan nu om julefriden har infunnit sej - men om inte annat så hoppas jag att den snart gör det, och att du och de dina får en jättefin och mysig jul! :-)

Ha det gott!!!

Anonym sa...

Må juleljusen lysa över er och missarna!