22 april 2013

Adjöss med hjortarna

Nu är det äntligen vår här på landet. Snön är borta, jo lite ligger kvar i skogen på skuggsidorna. Isen på sjön är envis. Den ligger fortfarande kvar. Även om den släppt från land och runt bryggor så är det ett istäcke kvar.
Våra hjortar har vi inte sett på en vecka nu. De brukade ju vandra över sjön så nu får vi hålla till godo med några Bambi. Några av dom finns här året runt.
Idag har jag varit på soptippen och slängt en massa skräp. Bl.a. de fågelhus som hjortarna totalt demolerade. Det är inte utan att man saknar dom när man tittar ut genom köksfönstret. Hur knasig är man egentligen ??!!

15 april 2013

Stackars domherren

Den här stackaren har nog flygit in i altanfönstret. Han låg på sidan på trappan och rörde sig knappt. Den såg inte skadad ut så jag chansade på att han bara fått en hjärnskakning. Han fick vila ut sig insvept i en handduk med lite mat som lockbete. När jag tittade till honom efter en timme var han väck. Och jag blev en jättelycklig liten fågelmamma.

10 april 2013

Vitt i skogen

Den 9:e April förra året var hela skogen full av vitsippor. I år är den också vit men inte av sippor. Kanske, kanske de finns där under snön nånstans.

09 april 2013

Störd ekorre

Nu när solen går upp före mig blir det problem bland fåglar och annat.  Jag brukar vara uppe till kl 7, ibland tidigare. Och då sitter dom där. Småfåglarna och väntar på sin mat. För jag har ju tagit in alla fröautomater på kvällen innan för att inte hjortarna ska sabba dom.
Det första jag gör på morgonen är att hämta tidningen till oss och så slänger jag in den till grannen också. Sen matar jag fåglarna. Och efter det  är det dags för frukost för mig själv.
Idag har jag burit in all ved vi haft på parkeringen, klyvd och torr. . Uschan vad ryggen värker just nu.  Då har de små liven blivit störda när jag farit fram och tillbaka med skottkärran.  Men nu i sena kvällen äter de fortfarande. Jag får hålla utkik efter hjortarna så jag hinner före dom att ta in maten.

08 april 2013

Stenknäcken


Det här är en av mina favoritfåglar. De kommer inte ofta men när de kommer är det i stora flockar.
Nu väntar jag bara på flyttfåglarna men det lär väl dröja. Här är fortfarande massor med snö och kallt på nätterna.
I dag skall sommardäcken på, på  min bil. Vägarna är ju i alla fall snöfria och jag hoppas att de kommer att förbli det nu låååååååååååång tid framöver.

Hoppas ni får en fin vecka.

02 april 2013

Påskharen, tårtan och julgranen

Det var inte bara barn och barnbarn här i påsk. Naturligtvis kom påskharen också. Nu har hjortarna fått konkurrens vid matbordet. Jag kan även meddela att grävlingen har vaknat ur sin vintersömn. Och naturligtvis har även han hittat till maten.Två sena kvällar i rad har vi sett honom vid stenen.
Och så klart blev det en påsktårta även i år. Annelie har överträffat sig själv igen med denna supersöta skapelse. Och god var den också, som Mannerström säger i reklamen.
Julen varar ju till påska sägs det. Och så är det hos oss i år. Granen ställde jag ut i en snöhög efter nyår, och där står den än. Fastfrusen. Kanske jag får bort den till midsommar, hmpf !