07 mars 2009

På fönsterbrädan

Idag gjorde jag en liten inventering av vad som finns på våra fönsterbrädor. Och det var inget kul vill jag lova. De stackars fåtal växter jag har såg helt förskräckliga ut. Och det gör man nog när man blivit bortglömd i flera månader.

Saint Paula är en blomma jag gillar. De är så tacksamma när man glömmer bort dom. Med det förståss, det går inte hur länge som helst. Här har jag tagit blad från några gamla växter med olika färger, vit, lila, blå, rosa. Och snart kommer det nya små blad. De här nya plantorna brukar blomma med hur mycket blommor som helst. Orkiden har jag faktiskt lagt ned lite, men bara lite energi på. Den har fått lite gödning då och då. Och så har jag småpratat med lite ibland. För det ska man väl ?!

Sen hittade jag en jag totalt glömt. Den blommade massor i julas och sen har den bara fått stå och vänta på nästa jul. Ja en skvätt vatten har den förståss fått ibland.

Och vad ser jag. Den har massor med knopp. Hm, kanske det är en påskkaktus men då ska den väl inte blomma till jul eller ?!
Men vad är det här undrar väl ni. Jo det är en utblommad viva och några lökar med pärlhyacinter jag köpte tidigt bara för att få lite vårkänsla. Men de är ju fina bara en kort stund. Sen åker de för det mesta i soporna. Men jag håller dom vid liv för att kunna plantera ut dom i rabatten så fort tjälen gått ur marken. På så sätt får vi njuta av dom igen nästa vår.

Nu står de undangömda men inte glömda t.v.


Det var lite från min Lördag.
Hoppas nu att ni alla får en fortsatt trevlig lördagkväll.

2 kommentarer:

SqZ sa...

Jag håller med om att vintern är hård för krukväxterna. Jag slängde ett par exemplar igår och fler borde följa samma väg.

Marianne sa...

Tycker du har bättre ordning på dina än jag har på mina. Vi har bara såna där stora tråkiga saker som ska ha så himla mycket vatten att det blir så tungt, så Klas får ta hand om dem. Utom den stora ormbunken vi har i trapphuset, den sköter jag. Har ett gäng flaskor i olika färger fyllda med vatten bredvid så den är enkel att vattna varje kväll.

Kram!