31 augusti 2010

Kattvakt

I går kom våra kära grannar hem efter ca 2 veckor utomlands. Och titta här vad jag


fick för att jag tagit hand om deras två katter under tiden.



Något som är gott och något som luktar gott och något man kan ha varm eller kall dryck i.

Gissa var dom varit, he,he.

26 augusti 2010

Vart tog sommaren vägen

Så här i slutet av Augusti får man en liten föraning om att hösten är ganska så nära. Vi har haft ett lustigt väder. Solen tittar fram emellan störtskurarna. Det är ganska varmt, tack och lov.Så här har himlen sett ut nu några dagar. Man vet inte om och när det kommer en skur. Men ATT det kommer en skur vet man. Och vad gör man då. Jo, jag har passat på att pyssla här hemma. Idag t.ex. plockade jag ut allt ur kylskåpet, diskade alla hyllor och fack. Man blir lite hemmablind och ser inte alltid all skit i hörnen. Ett par lådor och skåp i köket blev i bara farten också rensade på skräp. Hoppas nu att jag hittar mina grejer efter storstädningen, he,he.

Eftermiddagarna går som vanligt åt att hälsa på min gamla mamma. I dag berättade hon att hon fått en ny kompis. Det var en liten kille som går på dagis som finns strax bredvid serviceboendet. Hon var på balkongen och plockade bland blommorna när den lille killen cyklade förbi under henne.
Han - Vad heter du ?
Hon - Jag heter Lisa. Vad heter du ?
Han - Jonte
Han - Vad gör du
Hon - Jag pratar med blommorna
Han - Nääee, blommor kan inte prata
Han cyklade ett varv till och kom tillbaka
Han - Vad säger blommorna ?
Hon - Dom blir så glada av att se er alla barn här.
Han tog ett varv till på cykeln. Och stannade till igen.
Han - Vill du komma och åka med på min cykel
Hon - Ja gärna. Men jag har så ont i mina ben.
Han - Ok då får nån annan härifrån åka med. Hej då.

Man blir allt lite lycklig när man hör såna här enkla små historier.

19 augusti 2010

Nytt bygge på gång

Det ena bygget är inte klart förrän det andra påbörjas. Nu ska vi bli med ny vedbod.

Här har vi rivit nästan allt på den gamla boden. Det är bara hörnet kvar. Jag missade att fota allt innan vi började riva.


Hela tomten blev full med skräp. Två vändor till tippen blev det. Nu är det bara att börja bygga på nytt. Den här gången blir det ett enklare vedförråd med glespanel och ett enklare tak som skydd för regnet. Jag återkommer när det börjar ta form.


Ni som undrar varför jag inte visat bilder inifrån lillstugan får vänta ett tag till. För vi väntar också, på elkillen som ska göra det sista klart. Tänk att det ska behöva ta sån tid. Nu är det bara ett par timmars jobb kvar och vi undrar hur hantverkare tänker. Vi trodde nog att de skulle vara intresserade av att få betalt. Och vi vill gärna avsluta det hela och veta vad allt kostar så vi kan planera vidare. Men det går att bo i stugan och vatten och avlopp funkar även om det är provisoriskt med elen.


Så har jag fixat ett extraknäck också. Ett till menar jag. Jag har ju redan ett knäck med att sköta om min gamla mamma. I går var jag städtant där och i förrgår bakade jag åt henne.


Ett par veckor framåt är jag katt och husvakt åt våra grannar. De åkte till sin dotter i USA igår. Och de har två katter som är både ute och innekatter och har tillgång till en del av huset med hjälp av en kattlucka. Men de behöver ha mat och lite sällskap varje dag så där kommer jag in i bilden. Sen tittar jag till hus och trädgård samtidigt förståss. Det skall antingen vattnas (om det blir varmt) eller tömmas ut vatten i diverse krukor (om det regnar).


Så är livet på landet just nu. Men idag ska jag tänka lite på mig själv också. Det blir ett besök hos frissan om en stund vilket är mycket välbehövligt.

16 augusti 2010

Ett litet frö

(klicka för att se större bild)
I våras hittade jag en liten burk med några frön i. Jag hade totalt glömt bort vad det var. Nyfiken som jag är stoppade jag ned några i jord. Det var dålig grobarhet på dom för jag fick bara två plantor. Kanske inte så underligt. Jag har nog haft dom liggande i ca 20 år. Den ena plantan fick ohyra på sig så den hamnde i sopsäcken. Den andra blommar nu för fullt och nu tänker jag spara frön och så nästa år igen. Min planta är ca 30 cm hög men de kan bli över metern och de trivs ute om de får mycket vatten. De finns i alla möjliga färger. Jag tror inte den är så vanlig längre. T.o.m min mamma hade glömt vad den heter trots att jag fått frön av henne.
Jag kan gärna dela med mig av alla frön. Men först måste ni gissa rätt vad den heter.

05 augusti 2010

Larvigt värre

Vi hade fint besök av denna här idag. Kolla vilka färger, den syntes på väldigt långt håll. Den är ca 8 cm lång.
Nu är jag så nyfiken på vad det är och vad det kommer att bli av den här tjusiga larvern. Jag är urdålig på allt som har att göra med larver, puppor och sånt. Är det nån som vet ?

03 augusti 2010

Dagens utflykt

Har idag gjort en liten utflykt på ca 45 mil. Vart då ?


Jo, till Ulricehamn. När jag tog fotot på den här skylten var det tydligen ett gupp i vägen, därav det lite, hm, oskarpa fotot. Och nån mer skylt fanns inte för vipps var vi framme.



Anledningen till att vi valde just Ulricehamn var att vår sons bil behagade att bryta ihop just där när han och familjen var på väg till Västkusten med husvagn. Nåväl, efter lite bärgning och fixande med hyrbil kunde de fortsätta. Så idag har vi alltså hämtat hem en ganska så fin och bra bil förutom motorn förståss som måste bytas. Eftersom gubben min är den ende i familjen som har körkort för ett sånt här ekipage så fick han ställa upp som chaufför.

Nu gäller det att surra fast den ordentligt så den kommer med hem utan plåtskador. Och resan gick bra. Nu väntar den bara på att nån snäll mekare vill hjälpa till och byta till en frisk motor.

I morgon blir det en ny utflykt. Mot Skänninge. Det är marknad där. Och jag har slut på plastpåsar så det lagret skall fyllas på ordentligt. Plus lite annat smått och gott förståss.

Hörs...