05 april 2008

Här bor jag


Tänkte visa hur vi bor. Här kommer ett några år gammalt flygfoto över ´vår´ udde i sjön Rengen. Det är ett sommarstugeområde med ca 75 hus. Vi köpte vår stuga för 20 år sen. Då var den inte beboelig under vintertid, men efter bara nåt år så började vi bygga om och isolera osv. Det slutade med att vi tillbringade all vår fritid här. Så när vi för ca 3 år sen fick tillfälle att ansluta oss till kommunalt vatten o avlopp bestämmde vi oss för att sälja lägenheten vi hade i Linköping och satsa allt på ´stugan´.

Vi var lite kluvna så vi frågade våra barn om de tyckte vi var helt knäppa att på heltid bo här. Men de sa att vi gjorde rätt.

Och då började projekt förvandling:o) Vi rensade ut allt dubbelboende. Började bygga ut huset (som bara var på 60 kvm). I ca 2 år bodde vi i sågspån och sopsäckar. Visste inte var sängen stod från ena dagen till den andra. Var tvungna att flytta runt allt varefter vi bytte golv o tak o kök osv.

Men allt har ett slut. Nu är det ´bara´trädgården kvar.

Under hösten - vintern har vi byggt altanen. Den är inglasad så vi kan utnyttja den som ett extrarum långt in på hösten och tidigt på våren.

Idag har vi börjat målat all panel invändigt med en vit lasyrfärg. Men det luktar så himla starkt så efter några timmar var vi tvugna sluta. Får fortsätta i morgon.


I söndags när vi hjälpte Annelie att hämta hennes fotöljer passade vi på att beställa bord o stolar på Ulfåsa möbler. Dom får vi nog hämta nästa vecka.

Och då är ÄNTLIGEN vårt uterum klart :o)

Så vi kan börja på nya projekt :o))


Oj, det finns mycket mer att skriva om men nu måste jag ta en dusch, och maken pockar på mat så jag får fortsätta en annan dag.

2 kommentarer:

Annelie sa...

Men nu tycker ni väl också att ni gjorde helt rätt, eller hur? Ni bor så mysigt med utsikten och vattnet :)
Men färdigbyggt lär det väl aldrig bli...jag tror inte pappa klarar ett år utan att bygga om något..hehe

Marianne sa...

Annelie.
Nu har jag bestämmt att inte nåt nytt projekt får påbörjas innan allt småfix som är kvar blir klart :O) Fast det vet inte pappa om än, he,he O)
Men sen är det bara att bygga ny lillstuga så våra gäster får det lite bekvämt också, för det vill ni väl ha, he,he :D