14 september 2008

Ledig SöndagIdag orkade vi inte gräva mer. Armar och ben värkte. Så vi tog helt enkelt ledigt i dag. Med en termos kaffe och ett par mackor gav vi oss ut i stora skogen :o). Vi var på jakt efter kantareller.Jag tog kameran med för jag trodde nog vi skulle få se ett rådjur ellere en hjort elller kanske en älg. Men icke sa nicke, de var som bortbålsta. Men så fick vi se den. Den är väldigt skygg och för det mesta är de skabbiga av sjukdom. Men den här lille såg frisk ut. Fast det var himla svårt att få den på bild.

Va kul att få se en räv tyckte vi, och fortsatte vårt äventyr in i skogen. Och vad fick vi se då ! Jo en räv till. Och den här satt precis still och tittade på oss. Tur att det inte kom nån mer bil för vi stannade mitt på skogsvägen. Jag slängde upp kameran fort som fasen och lyckades få en bild när han kollade in oss. Han var sååå fin.
Men det var ju svamp vi var ute efter. Kantarellerna lyste med sin frånvaro. Men gubben min har näsa för svamp. Han hittade den här. Ganska stor måste jag säga..:o))
Det finns massor med fina svampar i skogen nu, men vet man inte om de är ätbara så är det bara att äta dom med ögat.


Se men inte röra !!!


Vi har haft en härligt avkopplande söndag. Hoppas ni haft det också !

3 kommentarer:

Marianne sa...

Skönt att ni fick koppla av lite i dag! Och vilka fina skogsbilder du har fått av rävar och flugsvampar!

Hoppas nu att veckan blir lugn och bra!

Annelie sa...

Åh vad roligt att fota en räv..jag menar två! Jättebra bilder. De ser friska och fina ut om man jämför med den vi såg på vägkanten.
Och vilken stor svam då..hehe.
Nu är det sovadags här..natti /Annelie

SqZ sa...

Vilken gigantkantarell!! Jag hoppas få med mig lite trattkantareller hem imorgon. Ska ut med en svampexpert :-)