19 oktober 2009

Höströj

Så var då höstens röjardag avklarad för den här gången. I Lördags var det storstädning här ute på udden. Alla vi boende här samlas två gånger om året och städar upp i naturen. Den här gången gick vi lös på allt sly som i år har vuxit mer än någonsin. Det eldades rishögar på flera håll. Vägen fick sig en uppsnyggning. De sista båtarna togs upp. Sjövattnet stängdes av. O.s.v , o.s.v.
Alla säger att det bästa med den här dagen är korven. Jag fixade tillsammans med två grannfruar som vanligt lite förtärning. Den bestod av 140 ostfrallor, 10 liter kaffe och 120 varmkorv med bröd. Allt serverades ute i det fria. Och då smakar det ju alltid lite extragott. Vädret var grått och kallt men tack och lov regnade det inte.
I går var det som vanligt ingen vilodag. Näe - solen tittade fram och det var ca 8 gr varmt. Så det var bara att ta fram målarpytsarna och måla de sista bräderna på lillstugan. Några fick vi faktiskt lägga inomhus för att torka. Nu återstår `bara` en dörr och föstret så är huset helt tätt. Sedan kan vintern komma när som helst och vi kan fortsätta jobba inomhus med allt vad det innebär.

Inga kommentarer: