02 december 2010

Jullimporna är klara

Japp. Det blev Porterlimpor i år också. Jag har gjort dessa i så många år så jag måste nu skriva av receptet för det är inte läsbart längre. Nu återstår bara några vanliga bonnahålkakor. Det måste va hålkakor till dopparspadet säger gubben min. Så har det varit i 40 år och så ska det förbli. Att han får äta dom själv behöver jag inte kommentera mera än att ingen av oss andra gillar blött bröd. Men vad gör man inte för husfriden :o)

2 kommentarer:

AnnaKK sa...

Ja, vad man än tycker om vissa traditioner får man försöka stå ut med att de är heliga för andra! <:-) Och man BEHÖVER väl inte doppa brödet - det är ju säkert väldigt gott att äta det på vanligt vis!? :-)

Den skånska traditionen att äta gås i november höll på att spricka alldeles för oss i år - vi är tre familjer som har turats om att bjuda på denna anrättning i massor av år (inte 20 än, men mer än 15 iallafall - ingen verkar minnas exakt när vi började!? Hm...). Men i morgonkväll ska det alltså bli av, och jag tror att vi kommer att vara 14 pers på kalaset (om nu inte nån av ungdomarna bangar) så nog kommer det att gå åt mycket potatis även om fem kilo kanske är onödigt mycket. :-)

Trevlig helg!!!

Eva Blixman sa...

hehe
Man kan nästan göra vad som helst för husfriden. Men bara nästan! ;o)
Dina jullimpor ser väldigt goda ut.