29 september 2010

Är det nån hemma

Jag tog en promenad idag i det fina höstvädret. Det blev en runda på ca 2 timmar. Jag hade nog tänkt mig att träffa på lite folk ute i stugorna. Men icke, var är alla en sån här fin höstdag. Även pensionärerna lyste med sin frånvaro.
Det var en gång......

Här har ingen varit hemma på flera år...

Men nåt vackert rönnbärsträd måste det väl ändå finnas. Trodde jag, endast en kvist med ett par ynka klasar visade sig idag.

Nåväl, då går jag väl till hamnen då. Där är alltid folk så här års.


Men även här var det folktomt. Den här lilla båten väntade nog också på att nån skulle komma och hjälpa den upp på land.

Men vad nu. Äntligen en som var hemma. Men han ville inte prata, han bara satt där och göttade sig i solskenet.







24 september 2010

Ny bil kan man tro

Det känns som om jag fått en helt ny bil idag. De sista veckorna har jag kört omkring i en grå bil. Jag hade totalt glömt att den var svart. Men så tog det mig några svettiga timmar att få fram färgen igen.
Ja att det är en Golf syns väl men att det är en modell som heter Rolling Stones syns bara lite diskret på ena sidan. Jag är nöjd med den fast den har några år på nacken, men det har både Rolling Stones och jag också.


23 september 2010

Vilostund


(bilden är klickbar för att förstora)
Idag låg han där igen. Men han rörde inte en fena, äsch jag menar inte ett morrhår. Så jag blev faktiskt lite orolig att han var skadad på nåt sätt. Skatorna satt i enen alldeles ovanför och tjattrade som vanligt så fort de får se en katt. Men han brydde sig inte. Jag gick in efter kameran och han borde ha hört när jag slamrade i dörren. För det brukar han höra, då sätter han sig upp och är på helspänn. Men han tittade bara upp och viftade lite med ett öra. Precis som han ville säga.
-Låt mig vara i fred. Det är så himlagott att ta sig en tupplur här i solskenet.

21 september 2010

Regn, regn och åter regn

Det hänger stora mörka regnmoln över oss idag. Jag tänker byta det här blöta mot något annat blött. Nämligen simhallen. Där är det åtminstånde varmt.
(klicka på bilden för att få den större)

19 september 2010

Matlådor

Söndagkväll betyder fixa matlådor. Ja inte bara ikväll utan varje kväll egentligen. I kväll
gjorde jag det enkelt för mig. Skar potatis,morötter,lök och stoppade i lite grönt från frysen och så in i ugnen. Som tur var hade jag lite grillad kyckling i frysen också. Med den och så lite bearnaissås på blir det nog ganska gott, hoppas jag.
Och naturligtvis måste man ha en sallad till. Det får gubben min varje dag. Är han bortskämd eller ??
Och som alla andra dagar kom det en riktigt blöt regnskur även idag, men vi fick vänta länge för solen hade övertaget ganska så länge.

Här går vi från trappan ned till trädgården. Nu jäklar ska det läggas stenplattor där. Så det så !

18 september 2010

Loppis

I morse trotsade vi regn och blåst och hoppades på bättre väder förståss. Vi packade min lilla bil full och åkte till Gammalkil. På bakluckeloppis.
Annelie var också med som vanligt. Vi har liksom ett gemensamt intresse av det här ganska så vanliga men så jättedåliga betalda fritidsintresset.
Men idag fick vi i alla fall tillbaka inträdesavgiften. Hur som helst skapar de här loppisarna en hel del gemenskap bland utställarna. Som idag t.ex. när det var hur taskigt väder som helst. Alla frös och tyckte det var skit av allt ihop. Då, helt plötsligt kom SOLEN fram.
Alla sprang fram och jublade och gjorde vågen. Grannen till oss satte på lite softmusik i sin bil, och helt plötsligt kändes allt helt ok igen. Skit samma om det inte kommer några gäster.
Men solen försvann lika fort som den kom. Näe, nu packar vi ihop sa vi. Men det skulle vara fotbollsmatch kl 14. Så, ok vi håller väl ut tills dess, kanske det kommer nån publik som är intresserad av loppisen. Men publiken besod av en handfull människor och jag tror ingen av dom var intresserad av våra grejer.
Så vi packade in våra grejer, lite, lite minde än vad vi hade med oss. Och åkte hem , och om jag känner oss själva står vi nog där nästa år också och fryser.

Trevlig Lördag på Er alla

10 september 2010

Bara en bild idag

Trevlig Fårdag på er, jag menar Fredag förståss.

04 september 2010

Veteranträff

Vi har blivit med traktorer, he,he. Näe så är det inte. Fast idag har vi blivit riktigt traktorfrälsta. Helst jag som är en riktig bondunge, uppvuxen på landet och lärde mig köra traktor när jag var 12 årDen här lördagen ingår i Östgötadagarna. Det innebär en massa jippon runt omkring i vår bygd.


I Gammalkil där vår son med familj bor anordnades en träff för bl. a. veterantraktorer. Det var inte bara gamla traktorer som visades. Det var allt möjligt gammalt. Det fanns gamla bilar, gamla mopeder, motorcyklar och mycket annat.


Gemenskapen i bygden är helt enorm. Alla verkar känna alla och viljan att ställa upp för varandra känns så naturlig. Det är ett jättestort arbete som ligger bakom den här dagen. Här kunde man köpa korv. Ta en fika, naturligtvis med hembakat. Här fanns diverse hantverk, växter osv.


Förra året hjälpte jag till i korvståndet men i år behövdes det inte så jag gick runt och fotade till deras hemsida istället.



Här kommer ett litet bildprov på vad som hände idag.
Det var de här små rackarna som visade upp sig i dag.





De visade upp sig i bl.a. plöjning. Hm, men hur kör de egentligen. Här var det inte enkelriktat.

Det var som sagt inte bara gamla traktorer som visade upp sig. Det fanns en hel del crom också.







Och blev man trött av att gå omkring för mycket kunde man ju ta en traktortaxi.



Nu börjar paraden. Här kommer Generalens hustru ( vår svärdotter) på en av de gamle i deras traktorfamilj.


Och här kommer sonens svärmor i självaste guldkalven.

Under tiden pågick plogningen. Här är det väl så rakt det kan bli.
Allt avslutades med ett traktorrace. Här gällde det att köra en bana och att kunna backa in i en fålla och sen kunna stanna i en annan fålla. Sonen längst till vänster ställde upp med en av sina guldkalvar men det gick inte som han ville. Jag kan förstå att han var lite stressad. Det är han som är generalen för hela jippot. Och som Lotta (vår sonhustru sa, han är knappt kontaktbar just nu) så förstår vi att han hade annat att tänka på.
Men tack ändå Gammalkil för en underbar dag. Vi kommer igen nästa år.









02 september 2010

Fint värre

Näe, det blir inget foto idag. Har inte tid helt enkelt att springa runt med kameran. Förresten
blir inte mina foton som jag vill i alla fall just nu.
Den här veckan har vi haft ett fantastiskt höstväder. Lagom varmt och solen tittar fram mellan lite ulliga vita moln.
Och vad gör jag då. Jo jag tog tag i det där som skulle ha påbörjats mycket tidigare. Nämligen att måla om huset. I går målade jag med vit färg och i dag med röd färg. Det blir liksom inte så tjatigt om man kan variera sig lite, he,he. Att måla i sig är ganska kul men fy farao för allt förarbete. Det skall slipas, och alla grejer ska tas bort. Som husnummret och en spalje med klematis och diverse blomamplar osv. Just nu ligger spaljen med en massa klematisblommor ned på gången intill huset. Hoppas ingen trampar på den i natt.
Under huset har vi ett humlebo. Gissa om de blev förskräckta när jag närmade mig med penseln. Ser ni en humla med rödfärg på ryggen så kommer den härifrån.

I morgon fortsätter jag, hm , undrar om jag ska måla vitt eller rött. Får nog fundera på det i natt.