05 januari 2011

Den äldre och den yngre

Jo än så länge är de kvar, alla mina tomtar. Men direkt efter den här helgen så blir de nedpackade. Den stora tomten här är den äldsta. Den fick jag i julklapp 1955 och den får alltid stå på en säker plats där varken barn eller katter kan krascha den. Den lille är den senaste i samlingen. Den fick jag i julklapp nu i julas. Lagom stor tycker jag som egentligen har alldeles för mycket tomtar redan. Vet ni förresten att man ska ha en tomte framme nånstans under hela året. Det lär betyda tur enl de gamle på landet. Så jag har en pytteliten stående längst in i bokhyllan varje år. Om det hjälper eller inte lär jag väl aldrig få veta.

Hur har ni andra det med julsakerna. Jag vet att en del plockar bort allt före nyår och en del håller stenhårt på 20:e Knut. Jag för min del tar bort allt direkt efter Trettonhelgen.

I dag är det ju Trettondagsafton. Så jag passar på att önska er alla en riktigt skön och bra Helg.

4 kommentarer:

SqZ sa...

Jag brukar inte pynta så mycket men de saker som tas fram, framför allt ljusstakarna, brukar jag vilja ha kvar länge. Tycker det är så mysigt med ljuset när man kliver upp på morgonen.

Annelie sa...

Mitt ryker nu också...ska börja lite smått ikväll och fortsätta i morgon.
Och givetvis ska en tomte få bo kvar...

....nu kraschade nåt i köket...det lät som att katterna redan böjrat pocka undan julgrejjer...bäst jag går och kollar vad det var ;)

Lotta sa...

Jag brukar vänta till tjugondag Knut, men då är det också ganska skönt att få bort det röda. Det är nästan så man känner att våren är på ingående när de vanliga lamporna ställs upp igen.
Jag har faktiskt en tomte framme jämt, en sån där magnettomte som sitter på kylen. Då kan han alltså sitta kvar utan att jag får dåligt samvete. Jag har också en mycket liten häxa på kvast som hänger i köksfönstret. Inte en påskkärring utan en lyckohäxa, inhandlad i Goslar-Tyskland. Har man den uppe skyddar den mot allt ont, enligt Harz-borna :-)

AnnaKK sa...

Hejsan!

Är nyss hemkommen från ett städpass i idrottsföreningens Loppis-butik (det är försäljningsdag i morgon) och där fanns det gott om tomtar och annat julpynt kvar. Ska tydligen reas ut för halva priset... :-)

Här hemma är julpyntet också kvar, men endera dagen får det nog krypa tillbaka ner i sina lådor igen - utom två tomtar som har stått framme ända sen förra julen, och nu när jag ser här i ditt inlägg att det betyder tur så vägar jag ju absolut inte ta bort dom nu! ;-)