24 januari 2013

Nu är det krig här på landet

Jaha, då har de varit framme igen. Våra små älsklingar - Hjortarna, Bläh !
I morse låg fågelbordet flera meter från sin tidigare plats. Taket var brutet och om vi hittar resten av gångjärnen kanske vi får ihop det igen.
Men vi ger inte upp kampen om att småfåglarna ska få ha sin mat ifred. Så, sagt och gjort åkte vi och köpte ett nytt fågelhus, pyttelitet mot det förra men bättre nåt än inget så länge.
Vi fick höra av en granne att vi absolut inte är ensamna om det här. Han har också fått köpa ett nytt hus till fåglarna. Nu jäklar tänkte han. Jag lägger inte i några frön till natten utan jag fyller huset i morgon bitti när fåglarna vaknat. Men vad händer då, jo mitt på eftermiddagen när det är ljust kommer dom. Och även det huset blir kvaddat.
En annan granne fick besök också på ljusa dan av terroristerna, han gick ut och skrek och tjoade för att skrämma bort dom. Men icke. De stod bara och glodde på honom. Han tog upp en snöboll och kastade mitt i nyllet på en av dom. Men det skulle han inte ha gjort. Hjorten gick till anfall och han fick ta till säkerhet in i huset.
Snälla, är det nån som kan tipsa oss om hur vi ska göra. Vi vill ju så gärna se våra små fåglar äta det de nu i kylan behöver för att överleva.

Forts följer......

1 kommentar:

AnnaKK sa...

Ha-Ha!

Även om det väl inte är så kul, så kan man ju inte låta bli att fnissa lite åt kreaturens påhittighet. :-) Så klart det är lättare att fixa fröer till middag, än att sparka sej fram något ätbart ur snön just nu!? Och ingen - absolut ingen!! - ska tydligen få hindra dem från det heller!? :-D

Hjortar är inget vi har i någon större omfattning just här i trakten, men det lär gå en liten flock dovhjortar kring en grannby - som sägs vara rymlingar från ett hägn (fast om det stämmer så har de varit på vift i massor av år vid det här laget).