28 februari 2014

För ett år sedan


Med den här bilden som är tagen den 27:e Februari förra året vill jag önska er alla

                     En Riktig Trevlig Vårhelg

27 februari 2014

Tulpanfrossa


I går var det julafton i brevlådan. Då kom återbäringen från den trädgårdshandel där vi handlar allt från fågelmat till blommor och växter. 630 kr har jag nu extra att handla för. Det ska sparas till sommarblommorna tror jag. Det är alltid lika kul att botanisera bland allt nytt, plocka ned lite i korgen och bara visa kortet i kassan.
De hade också ett erbjudande denna vecka att man fick köpa två buketter tulpaner till priset av ett. Jag hittade de här med lite annorlunda färg och form på.

Här regnar det idag så jag tänkte passa på att spendera några timmar i stora staden. Jag har fått upp ögonen på att en del gardiner nog behöver bytas ut. Inte bara nog utan de SKA bara bytas ut. Hoppas på att hitta lite fina tyger så min symaskin får jobba lite.

25 februari 2014

Nattligt herrbesök


Hemma igen efter en natt hos barnbarnen. Mamma och pappa åker i dag halvvasan. Och då rycker naturligtvis farmor in. Så i går fick jag äran att hämta Frida från fritis medans Tilde kom hem med skolbussen.
Det finns även en katt i familjen, Morris heter han. En bastant herre som gärna vill vara i fokus hela tiden.
När kvällsmaten var avklarad tänkte jag koppla av med ett korsord medan tjejerna pysslade i datorn. Men det blev inte mycket löst där inte för Morris skulle helt enkelt ligga på tidningen och vara så nära mig som möjligt.
När det sen var sängdags för mig efter att fått tjejerna i säng tänkte jag koppla av med en bok. Och naturligtvis kom Morris så fort jag la huvudet på kudden. Han lade sig tillrätta långt innan jag hunnit få rätt ställning med boken. Ja, vad gör man. Man ligger kvar stilla och ganska obekvämt för att inte störa kissen. Men gudars så mysigt det var med en spinnande, totalt avslappnad varm liten ?! misse intill sig. Det är nu många år sedan vår egen misse for till himlen så jag hade glömt bort hur mysigt det var.

När jag fått iväg tjejerna till skolan i morse sa jag hej då till Morris och åkte hemåt. Jag tror han sitter kvar än och undrar vart jag tog vägen.

21 februari 2014

Bloggproblem

Sitter just nu och funderar på om jag ska öppna en ny Blogg. Jag har fortfarande problem med att logga in i den här bloggen. Det går ju men är så himla omständigt. Jag måste använda två lösen. Kan bero på att jag skrotat min gamla mailadress och bara kör över gmail nu.

Sen vill jag ju ändra lite på utseendet också. Den där gamla bryggan jag har börjar bli rätt sliten nu. Det finns lite funderingar i mitt huvud, så vi får se hur det slutar. Under tiden kör jag på som vanligt här.

Annars lunkar det på som vanligt här ute på landet. Att jag kallar min blogg för Livet på landet har en alldeles egen historia men den tar jag en annan gång. Visserligen bor vi ute på landet men samtidigt inte isolerat. Vi har grannar inpå oss. Några bor permanent här även på vintern men på sommaren vimlar det av sommargäster i stugorna.

I dag har vi varit på stora IKEA och inhandlat lite hyllor o annat till mitt lilla,lilla kontor. Nu när jag äntligen slängt ut den gamla datorn blev det massor med plats över. De få sladdar som behövs nu är prydligt gömda och golvet är helt fritt från diverse sladdar, dosor och annat skräp. Tom skrivaren har fått flytta in i ett annat skåp.


Som jag skrivit om tidigare har vi även i år haft besök av en massa hjortar. Vi trodde nog att de flyttat ut i skogen igen för vi har inte sett dom på några dagar. Isen på sjön håller inte för dom och snön har ju smält så det kan ju inte hindra dom från att dra till skogs. Men de är kvar. De står uppe på en bergskulle nära vägen och bara glor på oss. Det känns faktiskt lite läskigt att gå förbi när man ska hämta tidningen.

Men idag har jag bara haft den här lille ekorren på besök. Eftersom hjortarna stångat sönder alla våra fågelmatare så lägger jag lite solrosfrö på en sten i trädgården.

Just nu när jag tog en liten paus och tittade ut kom det en liten bambi och slickade i sig resterna av maten.  Så den och jag får väl passa på att önska er alla en riktig   TREVLIG HELG.

20 februari 2014

Ssssch - stör ej


Nu är jag äntligen ute på linjen igen. Det har varit en massa dagar med både hjärnblödning och magsår här. Det känns så i alla fall även om det inte har varit så illa egentligen.

Det började med att min gamla ( ca 8 år)  dator började krångla så jag bestämde mig för att köpa en ny. Och då skulle det bli en laptop, trådlös förståss.  En sådan införskaffades och en rauter för det trådlösa. Lycklig i hågen for vi hem och skulle installera. Jag som är så långt från tekniknörd man kan komma hade naturligtvis tagit hjälp av våran Linus (barnbarn), som är en riktig hejare på allt det här med data.
Men se det gick inte alls att få igång nåt. Det slutade med att vi lämnade tillbaka rautern som det visade sig vara fel på. Jag köper en ny. Linus är upptagen. Jag får hjälp av sonen efter ytterligare några dagar. Vi får igång den nya datorn men har den gamla kvar också. Herregud, allt måste ju föras över till den nya. Det fixade jag på ett par dagar.

Vad händer då.  Jo, modemet till telefonledningen lägger av helt. Skit också. Vi testar med ett annat men det funkar bara inte. I helgen som var fick vi inte tag i kundtjänst på det bolag vi har bredbandet på så det var bara att vänta till måndagen. Då fick jag äntligen kontakt med dom och dom lovade skicka ett nytt modem och som jag sa , jag vill även ha alla lösenord, ip-nr och så vidare för att göra uppkopplingen. Modemet kom dagen efter. Det var snabbt tyckte jag. Men alla nr saknades.
Så jag ringde upp igen. Snacka om att sitta i telefonkö. Jag hann med både en och två koppar kaffe under tiden. Men till sist svarade en kille ( han var jättetrevlig) och han kunde inte förstå att det inte funkade. Allt såg bra ut från dom. Efter att ha kontrollerat med div kollegor så fick jag till slut lots om hur jag skulle göra i datorn. De hade helt enkelt inte aktiverat mig med de nya numren och det nya modemet. Konstigt  tyckte jag. Jag har trots allt varit kund hos dom med både bredband och fast telefoni i 8 år. Men nu funkar det , tack och lov.

Jag har även köpt en ny dator till gubben min, för nu är den gamla stationära på väg till tippen.

Våra nya datorer har Windows 8 i sig och det är för mig nytt så just nu sitter jag här och sliter mitt hår för att hitta allt det viktigaste. Att hantera fotona är för mig en gåta. Men det löser sig nog, bara jag får läsa på lite.



04 februari 2014

Lite från förr

Jag måste erkänna att jag inte är nån bokmal. Förr hade jag alltid en eller flera böcker på gång. Men nu har jag lagt böckerna på vänt. Jag vet inte varför. Men det har kanske att göra med att jag inte har kunnat koppla av under de här åren jag haft min mamma så nära och hela tiden varit på helspänn.

Men nu har jag fått låna en gammal bok av sonen. Och den har jag haft mycket nöje av. En del känner jag igen från förr, på hur livet på landet var. Trots att jag inte är såååå himla gammal som boken.

Vi som har sjön nära och även har tillbringat många kilometer på långfärdsskridskor kunde väl inte ana att det var så noga med våra skridskor.

Här kommer ett citat ur Iduns lilla hjälpreda från 1900.

 
 Om man vill behålla sina skridskor blanka och fria från rost, måste man också behandla dom rätt. Äfven om man följande dag , eller till och med några timmar senare ämnar begagna skridsorna, får man ej vårdslöst kasta dom på en bänk eller i en vrå, utan de skola aftorkas och ordentligt upphängas på en krok i tambur eller skåp mellan hvarje gång de begagnas. Och när våren kommer och skridskoisen är slut , böra skridskorna, väl rengjorda skuras med litet krita och sedan inlindas i oljadt papper, eller ock  gnidas med fläsksvål och sedan inviras i papper, innan de lägges undan.

Eftersom det inte är aktuellt för oss att ta fram några skridskor än  så får de hänga kvar på sin spik i förrådet. Rengjorda är de , dock inte med nån fläsksvål.

Nu ska jag packa ned badkläder och åka till simhallen. I brist på annan motion får det bli några meters motionsim där. Gött !!