26 oktober 2008

Hej.. Jo jag är här fortfarande..

Jag har inte gett upp bloggen. Bara tagit en time out, hi,hi. Och vad beror det på då undrar ni. Jo tidigare i höst började vi gräva för att bygga en ny större lillstuga/gästhus och så här ser det ut just nu.
Det projektet har vi lagt på is tills senare. För samtidigt kom grannen och frågade om vi inte skulle plantera en ny häck, och det har vi väntat på i flera år så det var bara att börja gräva bort en massa gamla buskar och byta ut jorden.
Och nu är de nya häckplantorna på plats. Samtidigt passade vi på att fylla ut tomten med lite ny matjord där det behövdes.


Jordhögen tar aldrig slut. Det finns fortfarande en massa kvar som skall planeras ut på våra tomter.



I går hade vi stor städdag här på holmen. Då träffades vi alla stugägare och städade sly och eldade ris och gud vet allt. Föreningen bjöd på kaffe med ostfralla och varm korv. Och vem tror ni fixade allt. Jo jag ! Tillsammans med två tanter till bredde jag 140 frallor med ost och gurka och bryggde 10 lit kaffe. Gissa om köket behövdes städas sen. Att skära upp nybakade frallor ger en jäkla massa smulor på golvet. Senare i går em. kunde vi ägna oss åt vår egen trädgård.

De här löven är vackra så länge de sitter på träden, men sen ser det bara skräpigt ut. Så det blev att räfsa upp en massa löv och städa undan allt övrigt man dragit fram i våras i trädgården.

I dag har vi igen varit hos Annelie och hjälpt henne med städning inför flytten. Nästa söndag måste allt vara klart. Då kommer det en ny som ska in i hennes lägenhet. Samtidigt som hon kanske inte kommer in i sin nya lägenhet förrän på lö/sö. Det är ett trippelbyte alltså. Det värsta man kan tänka sig när det gäller flytt. Men allt kommer att ordna sig. Hoppas bara att hennes rygg håller. Hon sliter som ett djur för att kunna lämna en fin lägenhet efter sig. Och vi försöker hjäpa till så mycket det går. Samtidigt som det här pågår, så har min mamma opererats. Hon har fått en påse på magen, då tarmarna inte längre vill fungera. Hon mår ganska väl, men det är ett stort ingrepp för en 83 åring. Och till råga på allt har hon blivit förflyttad till Motala lasarett vilket ligger ca 7 mil från oss. Och det beror på att vårt fina stora universitetssjukhus här i Linköping inte har vårdplatser så det räcker. Man kan hålla sig för skratt för mindre va. Blää!!

Som sagt - det kanske går några dagar/ en vecka innan jag får tid att blogga igen.

Ha det bra allihopa tills vi hörs...

14 oktober 2008

Hösten

Visst är hösten vacker. Det finns så många färger ute nu. Här har jag tagit sikte på enbart röda.


En liten blomma ( sommarmargurite) som fortfarande trivs i höstsolen.

En bit av lönnlövet kan faktiskt bli en vacker tavla...
Vildvinet vi satte i våras har vuxit en hel del och så visar den det vackraste av färger på hösten.




12 oktober 2008

Läsarundersökning

Jag är bara tvungen att svara min bloggkompis Marianne i Kairo.

1. Vad pysslar du med om dagarna?
2. Hur länge har du läst min blogg?
3. Känner vi varandra (hur) och har vi träffats?
4. Vilken är den bästa boken du läst i år?
5. Din favoritlåt eller favoritmat eller favorit-någonting-annat just nu?
6. Vilken är din favoritblogg?
7. Önska något. Vad som helst!

Det här blir inte lätt. Jag känner att jag ligger lite efter i den kulturella världen. Kan det bero på tidsbrist eller ?!. Men skam den som ger sig. Så här blir mitt svar.

1. Sitter på ett orderkontor och har ansvar för att våra kunder får sina produkter i rätt tid. Det rör sig om kranar och ventiler till all världens pappersbruk. Behöver jag säga att jag aldrig får ett tack för hjälpen, nääe men när det strular så vet dom var jag är.
2. Sedan i våras tror jag. Jag blev lite nyfiken på vem Marianne (min namne) i Kairo var.
3. Vi känner bara varandra genom bloggen. Men ibland känns det som om vi har en massa gemensamt. Det vore faktiskt kul att träffa henne nån gång. Just nu skojar jag med henne om att när hon sytt gardinerna färdigt kommer jag. (önsketänkande :o))
4. Ha,ha - den här frågan bävade jag över. Jag har bara läst sagor för våra barnbarn i år. Men bokhyllan är full av böcker. Och jag bara väntar på lite lugn o ro för att ta mig an dom.
5. Favvo - nånting?? Jag är allätare men när jag hör Norska Maria så drar jag upp volymen till max. Favvomat just nu är nog pasta med skaldjur. F.ö är min favvo årstid nu, dvs, hösten. Men det har jag nog glömt till våren hi,hi.
6. Jag kan/vill inte utpeka nån särskild blogg. Jag har några stycken jag varje dag tittar in till och
en av dom är förståss Marianne i Kairo.
7. Jag önskar av allt mitt hjärta att mamma blir så bra så hon kan få ett eget litet boende, fast med hemhjälp. Det här med sjukhusvistelse så lång tid tar musten av oss alla.

07 oktober 2008

Min lille bil forts..



Åh, äntligen kan jag åka i min egen bil igen. Den har blivit sanerad från ett stort musbo, hi,hi. När gubben min väl tog sig an bilen och började plocka bort allt som gick i motorrummet så hittade vi ett kupefilter som sitter precis där friskluften går in i bilen. Och gissa om de små rackarna hade jobbat. Där fanns allt från vissna löv, små pappersbitar, gammal isolering, skal från ekollon och hasselnötter och jag vet inte vad allt det andra var. Tittade inte så noga för allt åkte i en soppåse illa kvickt, även filtret som var halvt uppätet. Sen blev det skrubba av. Hela framdelen av motorrummet skiner som solen nu. Köpte nytt filter och skruvade dit allt igen. Så nu kan man äntligen åka i bilen igen utan att ha en spypåse med sig :o)


Eftersom våra bilar står ute, har inget garage så passade vi på att rensa en massa sly som växer runt omkring vår parkering. Och om inte det hjälper får vi nog be att få låna Annelies Yatzy eller hans nya lillebror Maxi, He,he o)

05 oktober 2008

Födelsedag

Grattis Tilde som fyller 7 år i morgon.
Idag har vi varit på 7-års kalas. Vårt barnbarn Tilde fyller 7 år i morgon men eftersom alla jobbar då så samlades vi i dag och firade henne.

Att det blev en hel del paket som skulle öppnas var inte några problem för en 7-åring.



Efter en jättegod lunch så var det äntligen dags för tårtan. Den hade Tilde kommponerat själv. Så det blev förståss en godiskaka. Den serverades med glass, vispgrädde och färska hallon. Mumms.


Söndagkväll

Jaha, då har den här helgen försvunnit också. Lördag f m. började med det vanliga. Dvs. städa av huset snabbt som fasen. Slänga i en tvättmaskin. Fixa disk och det övriga i köket. Efter lite lättlunch åkte jag in till sjukhuset och hämtade mamma. Hon har äntligen efter 6 veckor fått lite permission. Ett par timmar klarar hon utan bekymmer. En rullstol, så hon slipper gå och en bil parkerad framför entreen (där får man stå 20 min för i och urlastning) är ett måste. Men 20 min går fort när man ska springa genom hela sjukhuset och fixa rullstol och få mamma klar och så vänta in en lämplig hiss. Tur att man har bra kondis , he,he. Sen åkte vi hem till oss. På vägen så kommenterade mamma hela tiden så vackert det var med alla höstfärger och så. Hon var så evigt tacksam för att överhuvet taget komma ut i friska luften. Och att se naturen nu i höstskrud. Tänk, vi åker den här vägen varje dag, och visst tycker vi den är vacker. Men att höra mammas tänkvärda ord om små saker hon lägger märke till säger en hel del.
Vi satt sen på vår utealtan och fikade. Mamma kan tyvärr inte äta vad som helst men en kopp te och en vaniljbulle vågade hon sig på.
Vi såg på henne att hon började bli trött, så då var det dags att åka tillbaka till sjukhuset. Hon var så tacksam över att få den här lilla utflykten. När jag åkte hem igen så tittade jag lite extra noga på naturen och visst är det nåt särskilt med höstfärger bara man lägger märke till dom.
Jag var nöjd med dagen och jag vet att mamma var det med.

02 oktober 2008

Min lille bil


Åh vad jag saknar Golfen just nu. Den har gjort att mina dagar är helt upp och nedvända. Den står där ute på sin parkering. Och jag måste gå upp tidigt VARJE morgon för att samåka med min gubbe till jobbet. Det börjar bli slitsamt måste jag säga. Och varför har det blivit så ??

Jo, DET LUKTAR SÅ HIMLA ILLA i bilen. Vad beror det på undar ni. Jo, det beror på att någon mus eller en massa möss krypit in nånstans i min bil. Vi har sett spår efter dom. De har dragit in ekollon och hasselnötter in i motorrummet på bilen. Sen har de inte tagit sig ut igen. Blä !!! Det är inte så jäkla lätt att komma åt var de kan tänkas vara. Så nu väntar min lille Golf på att nån vänlig själ tar sig an eländet annars river jag bilen själv i bitar, hmmm. För nu är jag trött på att ha 12 timmars arbetsdag jämt :o(