26 oktober 2008

Hej.. Jo jag är här fortfarande..

Jag har inte gett upp bloggen. Bara tagit en time out, hi,hi. Och vad beror det på då undrar ni. Jo tidigare i höst började vi gräva för att bygga en ny större lillstuga/gästhus och så här ser det ut just nu.
Det projektet har vi lagt på is tills senare. För samtidigt kom grannen och frågade om vi inte skulle plantera en ny häck, och det har vi väntat på i flera år så det var bara att börja gräva bort en massa gamla buskar och byta ut jorden.
Och nu är de nya häckplantorna på plats. Samtidigt passade vi på att fylla ut tomten med lite ny matjord där det behövdes.


Jordhögen tar aldrig slut. Det finns fortfarande en massa kvar som skall planeras ut på våra tomter.



I går hade vi stor städdag här på holmen. Då träffades vi alla stugägare och städade sly och eldade ris och gud vet allt. Föreningen bjöd på kaffe med ostfralla och varm korv. Och vem tror ni fixade allt. Jo jag ! Tillsammans med två tanter till bredde jag 140 frallor med ost och gurka och bryggde 10 lit kaffe. Gissa om köket behövdes städas sen. Att skära upp nybakade frallor ger en jäkla massa smulor på golvet. Senare i går em. kunde vi ägna oss åt vår egen trädgård.

De här löven är vackra så länge de sitter på träden, men sen ser det bara skräpigt ut. Så det blev att räfsa upp en massa löv och städa undan allt övrigt man dragit fram i våras i trädgården.

I dag har vi igen varit hos Annelie och hjälpt henne med städning inför flytten. Nästa söndag måste allt vara klart. Då kommer det en ny som ska in i hennes lägenhet. Samtidigt som hon kanske inte kommer in i sin nya lägenhet förrän på lö/sö. Det är ett trippelbyte alltså. Det värsta man kan tänka sig när det gäller flytt. Men allt kommer att ordna sig. Hoppas bara att hennes rygg håller. Hon sliter som ett djur för att kunna lämna en fin lägenhet efter sig. Och vi försöker hjäpa till så mycket det går. Samtidigt som det här pågår, så har min mamma opererats. Hon har fått en påse på magen, då tarmarna inte längre vill fungera. Hon mår ganska väl, men det är ett stort ingrepp för en 83 åring. Och till råga på allt har hon blivit förflyttad till Motala lasarett vilket ligger ca 7 mil från oss. Och det beror på att vårt fina stora universitetssjukhus här i Linköping inte har vårdplatser så det räcker. Man kan hålla sig för skratt för mindre va. Blää!!

Som sagt - det kanske går några dagar/ en vecka innan jag får tid att blogga igen.

Ha det bra allihopa tills vi hörs...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det skulle vara kul att se bilder nästa år till sommarn eller så, för att se hur det växer fram. :o)

Trist att din mamma blev flyttad så långt bort. Hoppas hon piggar på sej fort.

kram Eva

Annelie sa...

Är det nån som sliter som djur så är det väl ni.
Det kommer bli så fint hos er sen!

Marianne sa...

i Kairo ...
Ända till Motala! Men, får man göra så? Eller är det där hon bor och det är därför? Men man borde verkligen ta hänsyn till var äldre människors anhöriga bor så att det finns möjlighet att besöka så ofta som möjligt, det är ju inte möjligt att åka 14 mil efter jobbet till exempel! NÄE FY ALLTSÅ! Nu blev jag riktigt upprörd!

Behöver hon avancerad sjukhusvård fortfarande, eller kunde hon kanske ligga på ett vårdhem i Linköping ett tag innan hon flyttar hem?

Ni får det fint hos er i alla fall när det blir klart!

KRAM!