03 januari 2013

Tillbaks i vardagen

Jaha, då var den här julen och nyåret överstökat. Skönt, faktiskt tycker jag. Nu är det bara trettonhelgen att se fram mot. Den blir för oss i år bara som en vanlig helg.
För en hel del år sedan när vi hade det här lilla huset som ett fritidshus så brukade vi oftast fira trettonhelgen här. Vi hade inget vatten inne, och endast utedass. Men en härlig öppen spis så värme fanns. Vad jag minns var det oftast kallt då. Så isen på sjön var säker. Vi skottade upp en liten skridskobana, borrade hål i isen och tog upp vatten och hällde upp över isen för att få den någorlunda jämn. När vi var klara var byxbenen helt stela och täckta med is. Men det var mäkta populärt dagen efter när barn och barnbarn kom och hälsade på, inte bara till oss utan även till våra grannar. Ett helt gäng som åkte skridskor och en del som försökte sig på pimpelfiske. Att det sen vankades korv vid en vedeldad sjögrill gjorde inte saken sämre.

Tihi, nu blev jag så där nostalgisk som jag kan bli i juletid.  Det finns faktiskt en hel del ganska enkla ting som man kan glädja sig åt utan att det kostar nåt, eller hur.

Men nu önskar jag att alla tomtar skall få lite frid och lugn och ro till nästa jul.  Och det önskar jag  er alla bloggare också.

Kram på er alla , okända och kända




1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter underbart mysigt med korvgrillning vid sjön. I Stockholmstrakten väntar vi nu på att mer snö ska smälta bort och sedan ersättas av riktig kyla så sjöarna/skärgården går att skrinna på.