21 maj 2008

Musjakt fortsättning...

Efter Lördagens äventyr trodde jag i min enfald att allt skulle vara slut. Men icke, vi laddade inköpet av två fällor på kvällen. Och så somnade vi trötta efter gårdagens natt, he,he. Vid halv tolvtiden vaknade jag av en smäll, PANG, smällan hade gått igen. Fy, yrvaken sprang jag upp och kollade lite försiktigt. Jag är ju i vanliga fall rätt tuff av mig men nu tyckte jag det var läskigt. Och det kanske berodde på att maken sov o visade inte ett livstecken, he,he. Jag tror inte en jordbävning kan väcka honom , hmmmm.
Jag hörde musen springa omkring med fällan, alltså hade den inte fastnat ordentligt. FY.. Och den sprang in under våra sängar. Jag hämtade jag ficklampa, handskar och en hink och försökte få fram den lille musen. DÅÅÅ vaknade maken och tittade upp lite förvånat - Jag är på musjakt , bara så du vet , sa jag. Och jösses, då blev det fart på honom. Vi hittade musen. Maken såg till att den inte kunde störa oss mer. Sen försökte vi somna om, men då hördes en massa knaprande nånstans i väggen eller golvet. Somnade av ren utmattning. Klockan ringde 5.15 och det var inget kul att åka till jobbet den dagen kan jag säga.

Måndag händer inget - äntligen är musen borta - TROR VI !

Tisdag- Fällan har gått igen , men ingen mus , konstigt. Jag ger mig inte. Var kommer musen in. Vi har ett nyrenoverat hus. Har inte haft möss inne på 15 år. Maken försvinner hemifrån några timmar. Fixar badbryggan ihop med några grannar. Ok, det ska ju göras också, men jag tycker vårt musproblem är större. Så jag river ut allt som finns bakom våra garderober i sovrummet. Och då ser jag STORA hål efter våra gamla vattenledningsrör. Där låg små bitar av gammal isolering och så en himla massa råttskit (ursäkta ordet).
Jag for ner i förrådet, tänkte att där finns det väl lite fogmassa att spruta in i hålen. Men det visade sig att hålen var ju för stora. Så mycket fogmassa eller silikon hade vi inte hemma. Men jag hittade en rulle silvertejp. Jaaa. den kunde jag tejpa runt alla hål och skarvar. Den biter dom inte igenom hoppas jag. Lägger oss tidigt, läser lite. Släcker lampan och då blir det tyst. EN STUND.. Ca 10 min. Då försöker dom ta sig in igenom tejpen, det låter för jäkligt men det går bara inte så efter ytterligare en kvart kan vi somna och sova ostört ända till klockan ringer .

Onsdag - fällan är kvar orörd - vi väntar med spänning på natten.

Hoppas ni får en god natts sömn.
/Marianne

8 kommentarer:

Annelie sa...

Ha ha ha... vad jag skrattade åt din lilla musjakt, nu vet du hur du ska få pappa att vakna i fortsättningen!!

Men hoppas verkligen att de inte kommer tillbaka nåt mer nu!

kram kram

Fotograf sa...

Och jag som ätit rabarberpaj länge nu. Åt nypotatis igår med. Undrar var de kom ifrån bara.

Marianne sa...

Å vilka nattliga äventyr! Men det är ju inte illa att vara på äventyr mitt i natten i vår ålder : D

Du ska inte plugga igen hålen ordentligt med typ en träskiva eller någonting sådant? Ett tu tre tar de sig bergis in genom silvertejpen.

Hoppas ni fick sova gott!

Eva sa...

hahahaha
Jag tror jag hade blivit galen om jag var du. :o))
Och flera nätter också... hoppas ni kan täppa igen dom dära hålen med mer än bara silvertejp, för annars är väl risken att dom gnager sej in igen tillslut ialla fall.

Min dotter Caroline hade hamstrar när hon var liten och dom rymde en natt och kröp in i mitt piano. Det lät också förfärligt den natten från pianot. Och ett piano modell gammalt flyttar man inte själv heller, så det var ju bara att låta dom vara där tills jag fick bärhjälp dagen efter. :o))

/Eva

Marianne sa...

Ha,ha - just nu är det tyst, men jag lovar, nästa stora projekt är att flytta ut alla garderober och täppa till hålen riktigt, riktigt ordentligt. Så det så :o)
/Marianne

SqZ sa...

Bra jobbat! Kan ni ta hand om våra myror också? :-)

Eva sa...

Hoppas du får en härlig helg!! :o))
/Eva

Eva sa...

Tittar förbi och önskar dej en fin Mors dag! :o))
/Eva