06 maj 2008

Rabarber

På vårt område har vi ett par eldplatser där vi får samla ihop ris och annat brännbart från naturen. Och så eldar vi upp allt höst och vår. Ja, det vill säga - alla håller inte på reglerna för just nu ser det mer ut som en soptipp. Och då får vi i föreningen kosta på att forsla bort allt till soptippen. Fy, säger jag - om alla kunde tänka på fler än sig själva skulle inte vi andra behöva bli lidande.

Men det var ju rabarber jag skulle skriva om. För ett par år sen hittade vi en jordklump nån hade slängt i rishögen. Det liknade rabarber tyckte jag så vi grävde ned klumpen i en jord/kompost/skräphög vi har utanför tomten. Och sen glömde vi bort den. Men på våren efter började det växa enormt stora rabarber där. Plantan är fortfarande kvar där och nu i kväll har jag plockat in några stjälkar som jag ska ge till en jobbarkompis i morgon. Hennes son gillar paj och dom har ingen trädgård, så jag delar gärna med mig.

Rabarberpaj med vaniljsås eller glass är väl hur gott som helst :o))

Håll till godo :o)))

/Marianne

5 kommentarer:

Eva sa...

Mmm va gott!
Jag älskar rabarberpaj med vaniljsås! :o))
/Eva

SqZ sa...

Jag bloggade också igår om rabarber och paj :-) När min karl kom hem visade det sig att han inte är så förtjust i rabarberpaj. Det hade jag glömt! Hur kan man INTE gilla sådana läckerheter?

Annelie sa...

Massor med vanlijsås tack *slurp* När ska jag komma?? ;o))

Marianne sa...

Annelie.
OK, jag gör en dubbel sats vaniljsås till dig, he, he. Kom precis när du vill :o)
/Mamma

BiRDiE sa...

(kan tänka mig att följa med Annelie) ;)