18 maj 2008

Musjakt


Den här bilden har jag visat förut och visst är den söt våran egen husmus. Och inte har vi något besvär av den heller. Men i natt hade den bjudit in en liten kompis. Omkr kl 2 när jag sov som bäst vaknade jag av ett hiskeligt oväsen. Det lät som vi hade hela huset fullt med något som sprang omkring och åkte kana på trägolvet. Gubben sov så där hade man ingen hjälp. Jag kikade ut genom sovrumsdörren. Och vad sitter där om inte en liten, pytteliten hasselmus. Att fånga den var stört omöjligt. Så efter en kvart somnade jag om men väcktes likafort av musen igen. Den sprang omkring i hela huset och så in i vårt sovrum, krafsade på mattan och kröp in bakom våra garderober. Och där levde den ett jäkla liv. Jag hade ju ingen större lust att montera ner 4 stora garderober så jag försökte hela tiden somna om, med det gick bara inte. Mitt i elendet kom jag att tänka på filmen ´En mus i vårt hus´ ha, ha och blev så himla fnittrig för jag kunde se framför mig hur hela huset rasade ihop, som det gjorde på filmen.

Musen är kvar än nånstans, jag hör den då och då så nu ska jag åka iväg och köpa en fälla tror jag. För i natt måste jag bara sova.

Tja, det var mitt lilla äventyr i natt, måste nog sova lite middag senare för att orka med dagen.

Men först blir det en rabarberpaj till fikat . Den är snart klar i ugnen nu.
/Marianne

3 kommentarer:

Marianne sa...

Fälla = katt? Fast den för säkert mer väsen i sin iver att fånga det lilla livet än musen själv. Ja, hellre en hasselmus än kackerlackor i alla fall, även om de låter aningen mer. Usch, vilken natt.

Gott med rabarberpaj! Här blir det ingen dessert i dag, för här är det vardag igen och killarna ska få Jansson, så det räcker med kalorier för deras del : )

Annelie sa...

Nej vad jobbigt! Det är ju inte lätt att få tag i den musen. Ska jag komma med Yatzy??..haha..nä, det är nog ingen bra idé, jag tror Yatzy blir rädd för musen...hihi.
Hoppas ni får bort den..för så där kan ni ju inte ha det på nätterna. Och du...gör framför allt INTE som i filmen! haha.. ;o))

Marianne sa...

Hur har det gått? Har ni fått fatt i den lille rackarn än?