25 maj 2008

Tänk vad helgen går fort

Jaha, då försvann ytterligare en helg. Vart tog den vägen egentligen. För mig började den med att komma hem från jobbet sent på fredagkvällen. Gjorde egentligen ingenting förutan att somna tidigt. Upp på lördagmorgonen och städade fram huset någorlunda. Stekte en hel massa plättar och sen kom dom, hi,hi våra små barnbarn .


Det var ganska kallt i luften, men solen värmde så vi passade på att gå till badbryggan. Det stannade vid att doppa fötter och händer i vattnet för jag kollade termometern, och den visade bara 14 gr i vattenet. Hualigen

Så efter en stund kom vi på att det var varmare uppe på tomten och visst är det kul att ändå kunna leka med vatten. Mina växter och allt annat fick sig en riktig rotblöta, ha,ha.

Vi har ett skatpar som byggt bo i grannens en bara ett par meter från oss. Nu har de fått ungar, vi hör dom pipa när föräldrarna kommer med mat. Och som dom får jaga mat, hela tiden flyger de ut och in med mat och så tar de med sig skräp och avföring ut därifrån. Så nu har vi börjat ge dom lite mat här på nära håll. I går kväll fick dom en hamburgare som vi lyckats bränna på grillen. Sen blev det lite korvbröd och gamla muffins (torra) som legat i frysen för länge.Tilde tog kort , här är ett av dom. Det är skatan som sitter till vänster, ha,ha.

Tilde skulle på kalas så de åkte hem vid lunchtid i dag.

Så tyvärr missade dom den alldeles förtjusande tårtan som Annelie kom med. Hon har lyckats igen med att göra ett konstverk. Vi tyckte det var synd att äta av den. Men jag kan säga att den var lika god som den såg ut. Jag tror nog Annelie har ett mycket bättre foto av tårtan. Det här tog jag precis innan vi skulle smaka den.


Och så säger Annelie . Jag har tyvärr inte hunnit fixa en present men jag tänkte göra en här och nu. Hm, så medans jag fixade lite med fika och pratade lite i telefon, måste ju ringa min mamma också och gratta och säga att jag kommer en dag nästa helg, så grejade Annelie lite med ståltråd, pärlor och band.

Och visst blev det fint, mitt lilla hjärta. Det ska jag sätta i min stora kopparkittel med pelargonier, har bara inte hunnit plantera dom än.


TACK snälla Annelie !

/Mamma Marianne

5 kommentarer:

Annelie sa...

Usch 14 grader. Det är kallt! Som musen sa... ha ha ha!!

Så söta dom är..tjejerna, förstår att du haft fullt upp :)

Gud vilka bortskämda skator ni har..haha..hamburgare?? Nu får ni ju grilla jämt åt dom ;o))

Tack själv för idag! Nu tar vi tag i prommandet igen! Det får bli extrarundor varje dag nu tror jag. Jag ska gå till "skogen" för jag har tänkt att fota lamm där. Förra året missade jag dom, ska du med dit nån dag i veckan så säg till :)
Nu är det dags att sova här!
kram kram

SqZ sa...

Jag skulle också gärna mata nyblivna fågelföräldrar men det tycks inte ha flyttat in några i holkarna som vi satte upp i vintras :-/

Marianne sa...

Vilken härlig helg du har haft! Det hade dock inte förvånat mig om barnen hade badat trots temperaturen i vattnet, barn brukar ju kunna göra det. Antar att det var mormor (eller farmor?) som satte stopp.

Och vilken fantastisk tårta! Vad duktig hon är!

Hoppas veckan blir bra också!

Marianne sa...

Annelie - Ja, nu måste vi börja gå våra prommenader igen. Så du kan komma med nya bakverk, hi,hi :o)/Mamma

sqz- lugn, de kommer, lägg fram lite bröd eller som vi, en hamburgare, ha,ha så kommer det säkert skator i alla fall.

Marianne - Jo jag tyckte nog det var lite för kallt i vattnet. Vill inte höra att de blivit sjuka när de varit hos oss. Och visst är det mysigt med våra tjejer. Jag säger som det är. Jag tycker det är lika roligt som det är jobbigt, hi,hi .O)

Eva sa...

Vilken härlig helg och fina bilder! :o))
Tårtan och hjärtat är hur fina som helst.

Du får ta en bild när hjärtat sitter i kopparkitteln också. :o)
/Eva