28 juni 2010

Lillstugan

Ni är många som är nyfikna på vad vi pysslat med senaste tiden. Ja vi började förra hösten med att riva det gamla huset och sen gräva ur en hel del för hela vår tomt lutar just där. Väggar och tak blev klara till vintern. Resten kunde vi inte påbörja förrän all snö smält bort, och det är ju faktiskt inte så länge sedan den försvann.
Meningen var att allt skulle vara klart till midsommar. Och två dagar före midsommar bar vi in sängar och möblerade klart. Så de första gästerna har sovit där nu i helgen. Och de sov gott sa dom.

Här kommer ett par snabbt tagna bilder idag på utsidan.

Huset är på 15 kvm. Grunden är murad runt om och tomten är uppfylld ända in till huset. På baksidan har vi fyllt med singel och planterat en häck som ska skydda från insyn mot grannen.
På framsidan skall det bli ett trädäck och till höger skall det bli en liten mur som går mot stora huset och en trappa upp till altanen där jag tagit fotot från.
Vi har också dragit in vatten och avlopp för året runt bruk. I toadelen är allt klart UTOM själva rördragningen. För vår rörmokare hann helt enkelt inte installera allt innan helgen. Tyvärr.
Men han kommer i morgon bitti och börjar. Så just nu har jag plockat ut alla grejer i rummet så bilder inifrån får ni se när han är klar.

4 kommentarer:

SqZ sa...

Filken fin stuga!

Emmama sa...

Otroligt fin! Och vilka härliga sommarbilder också nedan!

Kram!

AnnaKK sa...

Utvändigt är den helt underbart fin!!! Så mysigt ni har gjort runt om kring. :-)

Hoppas rörmokaren har gjort klart sitt jobb nu, så du har kunnat fixa till allt där inne.

Vill väldigt gärna se hur stugan ser ut invändigt också! :-)

SqZ sa...

De exemplar av ärtväxten som jag såg på Nya Zeeland var som hasselbuskar ungefär. Men det beror nog på i vilket klimat den växter. Det är ingen ursprunglig Nya Zeeländsk växt utan den har blivit införd som så många andra.