03 november 2010

Manitoba


Hi,hi, hur många av er vet vad manitoba är ?
Jo, det är ett mjöl som proffsen använder sig av. Det har en speciell jäskraft. Jag fick tippset av en granne som bakar mycket. Och naturligtvis var jag tvungen att testa. Så i dag blev det två stora lantbröd. Och jäste gjorde dom, jäklar vad fluffiga dom blev. I kväll ska vi provsmaka varsin macka. Mums !

5 kommentarer:

Annelie sa...

Det hade jag aldrig hört talas om...Ser väldans gott ut (sa hon som inte äter bröd för tillfället)...och fin fläta har du gjort också.
Ja det är klart..bakar man med manitoba så är man ju proffs så ;)

SqZ sa...

Jag är en av dem som aldrig hört talas om ditt supermjöl. Trodde att Vetemjöl special var det mest exotiska i jäsväg :-)

Marianne sa...

Annelie - Det var gott också. Och naturligtvis ska man dekorera med fläta eller liknande. Receptet är sparat tills du är redo för ett smakprov.

SqZ - Jag trodde också vetemjöl Special var bäst, men icke, det här är mycket bättre. Jag ska fortsätta testa. Man kan ju göra bröd på en massa olika sätt. Så nu fick jag helt plötsligt en ny sysselsättning.

AnnaKK sa...

Jag har inte heller hört talas om det mjölet. Var kunde du köpa det??? Vissa grejer som de har på bagerierna finns ju inte i vanliga handeln... Fast jag tror det har börjat komma mer och mer på sistone!? Får ta mej en ordentlig titt på mjölhyllan i affären nästa gång jag är där! :-)

AnnaKK sa...

Slank förbi mjölhyllan i en ICA-butik idag, och mjölet fanns där! :-D Köpte det dock inte för jag har nyligen dragit hem flera påsar "vanligt" mjöl, men så fort jag har bakat upp det så vet jag vad jag ska testa. Så stort tack för tipset!