01 augusti 2011

Tillbaka från Öland

Nu är vi hemma igen efter vår lilla tur till Öland. Som jag skrev i förra inlägget så skulle inte vädret vara det bästa. Och det var det inte heller. Herregud, det regnade mest hela tiden. Men vadå, det hjälper inte att gnälla så vi gjorde det bästa av situationen. Vi passade på att ta lite foton när vi utforskade ön. Bilen hade vi hela tiden i närheten, om i fall att det skulle börja ösregna. För regnade lite fint gjorde det hela tiden. Och naturligtvis kom det en störtskur som gjorde att vi blev totalt genomblöta innan vi hann till bilen. Paraply var helt uteslutet för det blåste på tvären, så det var bara att försöka hitta skydd i bilen snabbt som fanken. När vi var på norra udden och skulle fota fyren ösregnade det. Vi satt en stund i bilen och trodde regnet skulle avta. Men icke sa Nicke, så vi gick helt enkelt ut i ösregnet för se foto på fyren skulle vi ha.




Tillbaka i bilen igen var vi sjöblöta vilket gjorde att hela bilen immade igen. Det tog ett tag innan vi fick rutorna imfria så vi kunde åka vidare. Efter några stopp på hemvägen var det någorlunda uppehåll men väl ute på stora vägen så öppnade sig himmlen. Det var bara att köra åt sidan en stund för man såg inte ett jäkla dugg. På kvällen gick vi, med paraply förståss till en restaurang och åt världens godaste pizza. Men vi höll på att bli kvar där för då öppnade sig himmlen ännu mer. Nåväl, när vi äntligen var hemma igen var det inga problem att krypa i kojs och vi somnade utan nån godnattsaga !
Vi åt gott. Planksteken var superb.
Vi drack gott lite på rummet.

Någon har roat sig med att bygga stenpyramider. Tjusigt. ( Här blev vi också genomblöta )



Här kunde vi gått långa sträckor och plockat med fina stenar hem. Men inte nu inte, det regnade och blåste nåt helt galet.


Som jag skrev förut så skulle vi bara ha ett foto på Långe Erik. Det är fyren på Ölands Norra Udde. Och som det regnade, men vi sprang ut ändå. Det ända vi tänkte på var hur vi kunde hålla våra kameror någorlunda torra.

Vi gav upp. Vädret blir bättre nästa vecka sa han som drev pensionatet vi bodde på. Men vi hade bara ett par dagar bokade där så det var bara att åka hemåt och kanske , kanske vi kan komma tillbaka nästa år. MEN DÅ SKA DET VARA GARANTERAT SOL :o)

1 kommentar:

Annelie sa...

Dina bilder blev jättebra! Och gud vad sugen jag blir på plankstek igen när jag ser bilden...
Nästa gång får det bli sol och badsemester alltså. Tur det blev sånt väder nu denna vecka :)