19 augusti 2008

Första tomaten


Jag tänkte jag skulle vara duktig att åtminstånde göra ett inlägg i bloggen varje kväll. Det behöver ju inte vara en hel roman man skriver, eller hur. Bara att ge ett litet livstecken från sig. Nå, det finns kanske inte tid alla dagar men ett litet foto med bara en rad eller två kanske räcker. Så här kommer en liten enkel bild på min första tomat jag plockade in i kväll. Bara en sån liten sak gläder i alla fall mig. Får se vad jag hittar på i morgon.

5 kommentarer:

Annelie sa...

Helt rätt, det måste inte vara långa romaner. Små inlägg är trevliga också.

-Det är det lilla som gör det! Sa musen när han kissade i havet....är ju mitt motto :)

Kan tänka mig att den första tomaten var extra god :)

aurorabuddha sa...

Fina tomater! Later du dom mogna pa plats, eller maste du plocka in dom?

Maken envisas med att odla tomater hela tiden. Vi far for det mesta *massor*... :o/ Dom ligger har och mognar pa varenda fonsterbrade - jag blir sa less. Lite besvarligt ar det att ha en make med 'grona tummar'...

Marianne sa...

Vad gott! Och mer närodlat kan det ju inte bli.

Nej, det behövs inga långa romaner. Skriv bara det du känner för. Alltid. Och ibland räcker det med bild som sagt, de talar ofta själva.

Tyvärr är det lite svårt att odla något här. Visst går det, folk gör ju det, men klimatet utomhus är så främmande än att jag inte riktigt fixar det och inomhus är omöjligt för så fort det sticker upp ett litet skott ur jorden är katterna där och äter upp det. Spelar ingen roll vad det är, har till och med provat med chili, men det försvinner som i ett nafs.

Marianne sa...

Annelie - Ha,ha Den där med musen och havet var bra. Jo tomaten smakade utmärkt. Den tog vi till en liten minipizza igår.

Aurorabuddha - Kul att du hittat hit. Jag tror jag sett ditt namn på Marianne i Kairos blogg. Ska titta in hos dig om en stund. Jag har bara två tomatplantor. Och det är jag som har gröna fingrar i familjen. Gubben min vattnar visserligen ibland och så äter han tomaterna också förståss, hi.hi. Jag har dom också på fönsterbrädan om de inte vill mogna. Och blir de för många tar jag med till jobbet och delar ut.

Marianne i Kairo - Ja de är ju i alla fall helt giftfria. Förstår att ditt klimat är svårt att odla i. Även här är det svårt om värmen stiger till 30 gr. Det är helt enkelt för varmt. Det där med katterna känner jag igen. När vi hade katt tuggade han på allt grönt både ute och inne. Men chili vet jag inte om han hade gett sig på.

SqZ sa...

Egna tomater- det är inte dumt :-)