12 april 2010

En helt vanlig helg

Helgen försvann med en rasande fart. Lördagen började trist. Vaknade till regn, blåst och bara ett par grader varmt. Ingen av oss var speciellt sugna på att fortsätta med bygget. Så det blev en tur till stan (så säger vi här på landet när vi åker in till Linköping). Det är dags att bestämma vad vi ska köpa för innertak och golv. Vi hade våra funderingar men bestämde oss för nåt helt annat. Senare parkerade sig maken framför sporten på TV´n. Då gav jag upp och gick en sväng till mamma. En av mina bröder var också där och vi kom att prata om gamla tider när vi var små. Vi kom att minnas mycket om folk och gamla skolkamrater som bodde i gårdarna runt om i byn där vi växte upp. En annorlunda och kul eftermiddag blev det.
Att vakna i går kändes bättre. Solen sken från en nästan klarblå himmel. Gubben min började direkt med bygget. I går var det ventilation och lite takfix som blev gjort. Själv gick jag lös på trädgården. På solsidan gick det faktiskt att räfsa och plocka bort alla vissna löv och annat skräp. Det är en härlig känsla när man ser skillnaden före - efter räfsningen. På norrsidan är det fortfarande tjäle i marken så den får vänta.
I dag går tvättmaskinen varm. Jag har bestämt att vi inte behöver alla tjocka vinterkläder längre så de kommer att hängas undan nu till nästa vinter. Kängor och stövlar ska putsas och ställas undan också.
Nu väntar vi bara på att isen ska försvinna, först då brukar värmen komma. Det är nåt speciellt den dagen vi ser öppet vatten igen och hör skvalpet från vågorna. Det kommer nog att ske de närmaste dagarna för vi har redan sett de första fiskmåsarna spana över sjön och dom brukar ha rätt.
Tja, det var lite allmänt tjatter om egentligen ingenting men ibland händer det inte så mycket mer än så.

1 kommentar:

AnnaKK sa...

Hejsan!

Ja, nu är det en ny vecka igen - och våren har kommit så långt här nu, att man helst skulle vilja sätta ner foten och bromsa!?! Det skulle inte göra något om tiden gick iallafall lite långsammare just nu, så man verkligen hann med att njuta ordentligt av allt! :-)