22 april 2010

Provbak

I dag har jag roat mig med att provbaka. Jag tänkte få till nåt gott bröd till buffén jag ska bjuda våra gäster på på valborg. I dag testade jag att göra brytbröd på deg som innehöll kesella och dinkelmjöl. Luftigt och fluffigt blev det men smaklöst tyckte jag. Ska nog testa med olivolja också, det vet jag blir bra. Det får bli en ny sats snart. Och det kanske inte blir rutor den här gången. Får se hur det blir.

4 kommentarer:

Marianne sa...

Jag kör mina morotsbullar, de är så himla goda och man blir riktigt mätt. De här ser i alla fall goda ut, men det är ju inte kul om de är smaklösa.

Kram!

SqZ sa...

Olivolja låter som en bra smaksättare. Släng i lite rosmarin också.

AnnaKK sa...

Svårt det där med att få bra och lagom smak på bröd, men man kan ju alltid kompensera med nåt pålägg med lite sting i. :-) Typiska brödkryddor som anis och fänkål tycker jag INTE om ... De dominerar ju så totalt att man kan ha nästan hur stark ost som helst på mackan sen, utan att känna särskilt mycket smak från den!? :-/

Såna här brytbröd pensalde med olivolja och påstrött rosmarin och flingsalt brukar jag däremot gilla MYCKET!! :-)

AnnaKK sa...

Sol??? 8-X Vad är detta för orättvisa!? >:-/ Här regnade det rejält för en stund sen, men jag tror det har slutat igen... Men sol???

Gör dock inte så-å-å mycket, för jag har massor av inomhusaktiviteter på G som måste fixas idag. Och allra först borde jag nog knata mej iväg en liten stund till mitt jobb... :-)