07 januari 2014

Nu är jag trött på dom

I dag har dom åkt tillbaka till sina kartonger. Tomtarna alltså. Och allt annat julpynt också. Nej förresten, jag har granen kvar. Den orkar jag inte med idag. Kanske den får vara kvar ytterligare några dagar. Den står så grön och fin ute på vår inglasade altan. Jag kommer också att sakna ljuset från den för det blir ganska så mörkt när den försvinner.


Som ni ser så har mina tomtar några år på nacken. De flesta har nog passerat bäst föredatum för många år sedan. Men hur skjutton gör man om man vill ha några lite mer moderna tomtar. De här kommer mestadels från 70 och 80 - talet och ser ut som tomtar ska göra. Jag får inte plats med flera men vill gärna ha några av de nya mysiga tomtarna som bara består av en luva, skägg och ett par fötter.

Man kan väl ändå inte kasta dom och ge bort dom vore väl synd, tänk om ingen vill ha dom. Ja det här får jag fundera på till nästa jul, det är ju lite tid kvar tills dess.

4 kommentarer:

Marianne sa...

Jag hade en sån tomte du skriver om, men han har RYMT! Jag hittar honom i alla fall inte ...

Jag har inte vidare många tomtar, men jag gick runt lite här och tyckte jag skulle köpa en ny fin tomte (inte som han som rymde, en annan) men det fanns inga fina! De var så fula allihop så jag ville inte ha dem. Nej, de fick hitta sig ett annat hem.

De jag har får vara kvar till helgen.

Kram!

AnnaKK sa...

Här står också granen kvar - den lär inte komma ut förrän tidigast till helgen, men eftersom den faktiskt inte barrar nåt nämnvärt kan det tänkas att den får stå kvar ytterligare en vecka.

Övriga julpyntet håller däremot så sakterliga på att förpassas ner i sin låda igen. En grej då och en då - att ta allt på en och samma gång är tydligen inte alls min melodi!? <:-)

Igår morse knölade jag ner alla överblommade hyacinter bland de organiska soporna. Nån timme senare åkte jag till Ica för att handla, och då var det rea på alla kvarvarande julbommor. Så vips hade jag ett gäng nya - både hyacinter och amaryllisar! :-)

Anonym sa...

Jag tänker ha stjärnorna kvar i fönstret ett tag till. De behövs för att pigga upp i det kompakta vintermörkret.

Annelie sa...

Du får väl låta några av de äldre bo kvar i kartongen nästa år och skaffa nya. Bara för att man har många tomtar måste inte alla stå framme...om man nu inte vill täcka varenda millimeter och det vet jag att du inte vill :)
Du kan ha en uppsättning moderna och en med äldre och så kan du varva hejvilt sen :)