16 juni 2008

Mata skatorna


En skata gick hädan i påkhelgen. Vår dotterson sov i över i lillstugan som vi kallar gästhuset. Och han var jäkligt upprörd över att inte som han sa´fått en blund i ögonen´ och jag förstår honom. Den här lille pippin var nog ganska torr i vingarna. Så det lät helt för jäkligt när det blåste och vingarna snurrade hela tiden. Men morfar i huset tog en kvast och fullständigt sopade ner pippin i snön. Ha, ha, ja nu är det ju ingen snö kvar, men den fick ligga kvar ganska länge, för länge tycker jag.
Men nu sitter den där igen, på vårt uthus. Och viftar med vingarna, och det hörs ingenting efter lite olja i fjädrarna.

Nu undrar jag bara vad våra ´riktiga´ skator tror. De har vant sig vid fågeln som hela tiden viftar med vingarna men inte kommer nånstans. De är bara intresserade av mat. Kl 18.00 kommer de och tittar lite klurigt upp mot oss i huset om det inte finns mat i skålen. Och då smälter jag så klart. Just nu är det uppblötta flingor (frosties) som gäller. Till helgen får dom lite mer gott i form av korv,potatis och lite kött. Föräldrana har fullt upp med att mata ungarna som inte kan hitta mat själva, fast det borde de kunna, de är ju snart större än mamma o pappa.


De borde vara vana vid oss nu men lite skrajsna är dom när vi kommer för nära så då tar de till flykten.

Jag bara fullständigt älskar dess kloka fina fåglar. Är jag knäpp eller ?

3 kommentarer:

Eva sa...

Nej du är inte knäpp, dom är så fina! :o))

Marianne sa...

Vad roligt med tama skator! Hihi, en kompis till mig har en lägenhet på en av öarna i Marmarasjön utanför Istanbul. Hennes grannar ovanpå har en tam mås. Den kommer på samma sätt och vill ha mat. Och om de inte märker att den är där, går den helt fräckt in genom balkongdörren, fram till kylen och ställer sig och hackar på kylskåpsdörren! Den vet var fisken finns.

Eva sa...

Jag vill önska dej en jättefin Midsommar! Hoppas solen strålar imorgon över hela landet. :o))

Kram från Eva & Rudolph